jueves, 9 de mayo de 2013

SECCIÓ "FEM SALUT", AVUI: FEM PILATES

L'objectiu és aconseguir un equilibri muscular, reforçant els músculs dèbils i allargant els que estiguin escurçats. Per tant, hi ha un augment del control, la força i la flexibilitat del cos respectant les articulacions i l'esquena

La clau del Pilates és exercitar el cos des del centre a les extremitats, adoptant pràcticament totes les postures possibles. La respiració hi té un paper predominant.

Qualsevol persona és apte per practicar pilates, és especialment recomanable començar amb sessions individuals sobretot la gent que no hagi fet mai esport , per aprendre a tenir bon control del cos i així realitzar bé les diferents postures. 

Es tracta d'un complement  ideal, però s'hauria de complementar perquè no es treballa la resistència cardiovascular.
 
Si voleu veure el video: http://www.tv3.cat/videos/4567417

2 comentarios:

enfoquebiopsicosocial dijo...

M'agrada el teu nou paper a la secció "controlant" els técnics que parlen sobre la seva marca. Opino que en aquest programa s'ha vist clar la diferencia entre un técnic de gimnás, pilates, etc. y un bon fisioterapeuta, en relació a la qualitat y quantitat de coneixements. No crec que el pilates es pugui fer servir com a excercici terapéutic, com els programas d'excercicis del métode CORE o Kinetic Control. Felicitats!

Jose Miguel

Fisioinquiet dijo...

Apreciat,
Celebro que t'agradi es tracta que com a professionals de la salut, puguem donar el nostre parer a l'hora de fer exercici ( indicacions, precaucions, recomanacions...) Moltes gràcies gràcies per la teva fidelitat i el teu feedback
Una abraçada!
Lluís