sábado, 22 de diciembre de 2012

BALL DE TITELLES

Ramon Vinyes converteix la metàfora del vol en realitat i fa que la nit de Nadal aparegui un noi amb ales en un bordell d'una ciutat de muntanya. El bordell és, com ha estat moltes vegades en la història de la literatura una metàfora de la societat. Hi trobarem la madame, les meuques, els servents i totes les autoritats locals. Aquí tothom juga el seu paper. Amb l'arribada del jove de les Ales, l'equilibri social es trastoca. El jove de les Ales, innocent, vingut d'un món imaginari, aprendrà a poc a poc a conèixer el món. Tots el voldran utilitzar: dretes, esquerres, Esglèsia... per tal que certifiqui les seves veritats i el seu poder. I tots el voldran eliminar, per estalviar-se noses. A la casa descobreix l'amor: l'amor de la Remei, la mestressa, un amor alhora sincer i mentider que, per sobreviure, li acabarà tallant les ales.

Es tracta d'una comèdia entretinguda, on hi ha un gran repartiment d'actors del nostre teatre català, els quals durant una hora i cinquanta minuts ens fan passar una estona d'allò més divertida, tot deixant palesa una sàtira de la realitat de la Catalunya republicana molt comparable als temps en que vivim.

Al Final de l'obra he pogut Felicitar personalment a la gran actriu Mercè Pons, que està guapíssima i ho fa genial.No hay comentarios: