lunes, 28 de abril de 2014

A LA SECCIÓ DE"EL FISIO A CASA" DEL TEP DE RAC 1 D'AQUEST MES HEM PARLAT DE L'OPERACIÓ BIQUINI


Quan s’arriba a finals d’abril, principis de maig i comença a fer bon temps, ja que anem de cara a l’estiu, ens agafa la dèria de voler tenir una figura estilitzada, o, dit d’una manera més clara, volem aprimar-nos. Aquests rampells temporals no són gens bons.

Hem trencat mites:

-       El de tant sols preparar-se per lluir de cara al bon temps o a l’estiu

-És aconsellable realitzar una activitat aeròbica, és a dir, que produeixi consum d’oxigen, i cardiosaludable, de manera continuada durant tot l’any i no tan sols en un període determinat de temps.

-        El fer exercici ens aporta molts beneficis apart de físics també mentals

-Ens ajuda a generar serotonina, que és l’hormona de la felicitat. Fer activitat física és una de les principals eines terapèutiques que tenim, estem parits per estar en moviment i quan ens aturem ens venen totes les “guixes”. El nostre cervell està dissenyat per a l’esforç mental i físic i si li fa falta algun d’aquests esforços, deixa de funcionar amb la mateixa agilitat.

-        Hauríem de tonificar.... però no de qualsevol manera i a qualsevol preu

-Però cal tenir en compte com la treballem la musculatura amb quin tipus d’exercicis.

-       Hauríem de tenir en compte la problemàtica que pateixen els músculs de l’estàtica i de la dinàmica. I entre la musculatura profunda i la musculatura més superficial.


A  l’hora de tonificar ens cal començar sempre pel reforç de la musculatura més profunda que és la que ens dóna més estabilitat i no anar d’entrada a tonificar la més superficial, malgrat que sigui la que més ens preocupa a nivell visual.

-       Tot aquest tipus d’activitat ens ajuda a prevenir lesions

El treball de la musculatura estabilitzadora, combinat amb estiraments ens ajuda a prevenir lumbàlgies que afecten a un alt percentatge de la població.
I a no caure amb l’efecte aspirina. (Prendre medicació quan es pateix mal i fins la propera)


He acabat dient: “Si no volem prendre mal, ens cal practicar exercici com cal..... i a ser possible de la ma d’un bon professional!”

Si ho voleu escoltar: http://rac1.org/totespossible/blog/operacio-bikini/


No hay comentarios: