jueves, 3 de abril de 2014

AVUI A LA SECCIÓ FEM SALUT DE ELS MATINS DE TV3, HEM PARLAT DELS PROBLEMES DE MALUC EN LA GENT JOVE

El xoc femoroacetabular és la causa de dolor en el maluc més freqüent en l'esportista segons una recent publicació del Dr. Marc Philippon en el American Journal of Sports Medicine, encara que no necessàriament és una patologia exclusiva d'esportistes, per exemple després de llargues estones d’estar assegut conduint vehicles, assegut en un despatx,... Un estudi realitzat pel Dr. Michael Leunig en la població suïssa demostra que un 15% de la població té deformitats en el maluc amb predisposició per patir xoc femoroacetabular.

Certes formes de maluc tenen més tendència a patir un xoc femoroacetabular: per exemple un cap femoral gibós el qual en flexionar la cama, la part alta de la giba xoca amb l’acetàbul i no deixa progressar el fèmur cap a dintre de l'articulació. Això fricciona el cartílag i amb el temps ho deteriora. 

Hi ha 2 deformitats típiques:

Efecte CAM es produeix una malformació o protuberància a nivell anterior del coll. 


Efecte PINCER es com si hi hagués una "bisera" prolongació de la cobertura acetabular 


Possibles Causes:

-         Creixement anormal dels ossos
-         Practicar esports que suposin una fricció constant del fèmur contra la pelvis

Inicialment si són joves i estan en un estadi precoç s'opta per fer TT conservador, en qualsevol cas dependrà de la simptomatologia. Actualment sortosament si cal  ja s’estan resolent problemes d’aquest tipus per via artroscòpica. 

Si voleu veure el video: http://www.tv3.cat/videos/4999331

No hay comentarios: