jueves, 3 de octubre de 2013

AVUI A LA SECCIÓ ”FEM SALUT” DE ELS MATINS DE TV3: « LA IMPORTÀNCIA DE CAMINAR»

Avui he tingut el plaer de compartir Secció amb l'alpinista Ferran Latorre que ja ha fet 8 ascensions a 8000metres  i Lluís Garrofé gran excursionista que ha pujat a més de 160 muntanyes de 3000 metres.
 
 
Caminar és una activitat cardiovascular saludable, és a dir, que fa treballar el nostre sistema cardíac, a més del respiratori i el circulatori. També és molt recomanable per a la nutrició dels cartílags, que són el teixit que revesteix la part final dels ossos (són com unes esponges). I que es nodreixen per compressió/descompressió.
Als que els agradi caminar i fer excursions per la muntanya, és aconsellable que facin un cert entrenament. Cal començar amb una bona base física, cal fer una activitat cardiovascular saludable prèviament, iniciar-se amb excursions senzilles i anar progressant de mica en mica.
Recordo que fa un temps  em van explicar que la diferència entre un sender i un altre venia marcat per 3 factors: la distància, el desnivell i la dificultat* sempre que es fa una sortida, l'organització l'ha anat a fer prèviament per si el terreny ha canviat, si hi ha alguna dificultat afegida, etc (JOAN CONILL, responsable secció senders Unió Excursionista de Vic)
M'agrada molt la reflexió que fa en Lluís Garrofé en el seu llibre “Caminar per ser feliç”: “ tots els mitjans ens estan bombardejant que hem de caminar, però hem de tenir molt en compte què és el que podem fer perquè cadascú ha de caminar pel que pot i no pel que voldria.
Caminar no ha de ser una càrrega, sinó un alliberament i una manera d'omplir el nostre temps” i ...m'atreviria a dir de Fer Salut!
 
Vull acabar dient: Cal marcar-se reptes realistes i anar progressant de manera moderada i meditada i assessorar-se dels professionals experts adients.

No hay comentarios: