viernes, 13 de abril de 2012

AVUI HEM PARLAT DE LES RAMPES I DEL MEU NOU LLIBRE "ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA"


Què és una RAMPA?


Una contracció muscular sobtada involuntària que normalment és dolorosa i que cedeix espontaniament.

Perquè es produeix?

Per fatiga o esgotament muscular (per una manca d’entrenament) o per un desequilibri electrolític ( dèficit d’alguns minerals: potassi, calci, magnesi, clor, sodi...) o deshidratació

Problemes de mala circulació que dificulten el retorn venós i que poden afectar a embarassades, persones amb varius i persones amb hàbits sedentaris

On es solen produir?

Sobretot als panxells (bessons), i es poden produir en d’altres llocs com les cuixes, peus i mans.

Quan apareixen que hem de fer?

Cal estirar el múscul afectat. Trencar el Mite: quan apareix tocar amb el peu al terra per notar el fred, la rampa se’n va no per la fredor sinó que al posar el peu al terra ja estem estirant una mica el panxell.

Perquè apareixen més a la nit?

Deixem el múscul en qüestió en posició d’escurçament i es fatiga.

Com les podem prevenir?

Amb una correcte hidratació (2litres aigua al dia aprox. Però no concentrats tant sols en els àpats), alhora de practicar esport escalfar i estirar correctament i si són degudes a problemes circulatoris fer exercicis de retorn venós. Menjar aliments rics amb minerals i dieta variada.


ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA


Es tracta d'un llibre que ens explica com funcionem de cap a peus i ens relata com cuidar-nos diàriament. Hi trobareu una pauta senzilla d’exercicis que resulta molt eficaç per prevenir els dolors musculo- esquelètics tant en la vida diària com a la feina o fent activitat física. A més es dóna resposta a alguns dels dubtes més habituals sobre com es pot alleujar el dolor un cop ja hi és i es fan suggeriments que ens seran molt útils per evitar que es torni a repetir.


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí:  http://www.tv3.cat/videos/4048130

2 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Ja s'acosta la presentació a Granollers!!!!

Fisioinquiet dijo...

Si ja en tinc moltes Ganes!!!!!