domingo, 25 de marzo de 2012

“INTOCABLE” UNA GRAN PEL•LÍCULA…


Aquest cap de setmana he tingut oportunitat d’anar al cinema a veure “INTOCABLE”, una pel•lícula que m’atreviria a qualificar de genial, molt instructiva i a més resulta que esta basada en fets reals.


Permeteu-me que faci algunes reflexions que n’he extret després d’haver-ne quedat corprès de les aventures dels dos protagonistes: un tetraplègic i un immigrant acabat de sortir de la presó.

- És impressionant veure el canvi de vida que li pot arribar a suposar a un immigrant de classe baixa i sortit de la presó amb ganes de reinserció social, l’haver de cuidar un tetraplègic molt ric però frustrat donada la seva situació, produïda per un accident i la mort de la seva dona.

- Com un li encomana l’alegria, les ganes de viure i fer coses i com l’altre li dóna menjar, casa, educació, cultura...

- Hi ha escenes amb unes situacions boníssimes: a l’òpera que és la primera vegada que hi assisteix en sa vida l’immigrant, o la festa d’aniversari del tetraplègic que cada any era un rotllo i passa a ser una festassa....

Em quedo amb els valors que desprèn aquesta gran obra: AMISTAT, HUMANITAT, RESPECTE, EDUCACIÓ, ORDRE, TREBALL,... Com a fisioterapeuta que sóc i que tracto amb molts pacients i ben diversos em quedo sobretot amb l’ALEGRIA i OPTIMISME que crec que s’ha de transmetre perquè les coses funcionin millor.

Podria destacar-ne molts detalls però crec que és millor que l’aneu a veure, crec que ens donen una gran lliçó.

2 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Segur que m'agradarà!

Fisioinquiet dijo...

Segur que si!!! No te la perdis, val la pena.