lunes, 7 de noviembre de 2011

L’ESPORT QUE HEM TRACTAT AVUI HA ESTAT EL FUTBOL SALA

S’ha convertit en un esport típic d’empresa amb partidets Inter setmanals o de cap de setmana i que el practiquen molts aficionats sense la preparació física necessària. Resulta fonamental tenir un entrenament adequat i un bon escalfament i tenir clar que aguantar l’esforç que implica el jugar tot un partit de futbol sala no ho pot fer qualsevol, si per els professionals ja és complicat i fan forces canvis, imagineu pels amateurs.


He comptat amb l’ajuda de dos jugadors experimentats en Gines Garcia i el Roger Bonet, un porter i un jugador de camp, amb qui he pogut explicar quines són les lesions més freqüents i les precaucions a l’hora de practicar aquest esport.

La major part de les lesions més banals són fruit de voler jugar o esforçar-se per sobre de les possibilitats, (“He acabat esllomat jugant contra els de l’altre sucursal i revivint la meva segona joventut”). Sobretot succeeixen quan s’està fatigat i no es coordina bé.

CONSELLS PER PREVENIR LESIONS

Començar l’activitat fent una mica de cardio, corrent unes quantes voltes

Fent un bon escalfament moviments, estiraments suaus, passes i xuts. Tot de manera progressiva: mai xutar en fred!. Acabar l’escalfament amb alguns sprints.

Un bon escalfament podria consistir en: 1. Carrera continua 2. Exercicis movilitat articular progressiva (tronc, malucs, genolls,..) coordinatius, propioceptius i estiraments tensió activa i balístics. 3. Passes per parelles 4. Situacions de joc: paral•leles i diagonals amb finalització a porter. Equip que defensa i equip que ataca en mitja pista amb intensitat creixent. En total 30min.

No hem d’oblidar la importància de la hidratació, cal anar bevent aigua abans, durant i al acabar. I haver menjat correctament. Nutrició i hidratació són importants.

Si voleu veure el vídeo cliqueu:  http://www.tv3.cat/videos/3791491

No hay comentarios: