viernes, 28 de octubre de 2011

AVUI PARLEM DE LES PRECAUCIONS A L'HORA DE PRACTICAR EL TENNIS TAULAAmb la col·laboració del Joaquim Badia, que aprofito aquestes quatre ratlles per agrair-li la seva col·laboració, hem parlat dels beneficis i les precaucions a l'hora de practicar l'esport del tennis taula.
D’entrada hauríem fer una diferenciació entre “Ping-Pong” i “Tennis Taula”. El Ping Pong podríem dir que és el joc de taula on sovint no es respecten les normes ni tècniques del joc i tan sols es tracta de passar la bola a l’altre costat i sembla que no exigeix massa desgast físic. Per contra el “Tennis de Taula” ja podem dir que es tracta d’un esport, a més Olímpic des de l'any 1992. Que es pot practicar pràcticament tota la vida, que comporta un exercici físic important utilitzant: els braços, les cames i els malucs.Es tracta d'una activitat física de baix impacte que amb el coneixement que hi ha a dia d’avui presenta poques lesions.

BENEFICIS QUE ENS COMPORTA
- Ens exercita: el cervell (per tant a la gent gran li pot ajudar a retrassar els efectes senils), la vista, la coordinació, els reflexos i sobretot practicat a un bon nivell l’ESTRATÈGIA i l’ANTICIPACIÓ

- Ajuda als joves a millorar la seva coordinació psicomotriu i la seva concentració.
- Ens ajuda a controlar el pes, per tant evita l’obesitat (hipertensió i la diabetis)
- Millora la circulació i la condició aeròbica. Estimula el sistema cardiovascular, atès que el seu cos es balanceja alternant els malucs i els músculs. Es tracta d’un exercici aeròbic.

PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE
- Es realitza un treball intens de braços, cames i malucs. Per tant: bon Escalfament i refredament
- Es tracta d’una activitat asimètrica per tant cal realitzar un bon  treball compensatori.
- La hidratació ens ajuda a prevenir les tendinitis, recordo la meva etapa de jugador quan estava intern al CAR de Sant Cugat ens van fer un estudi al respecte.
- El Calçat: que s’adapti a la superfície de joc
- Les lesions típiques són: sobrecàrregues musculars (cames i columna), espatlla, avantbraç i canell o alguna contractura

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3778130


A més he tingut el privilegi de compartir sofà amb el meu psicòleg i AMIC, en Pep Marí, que ens ha presentat el seu nou llibre "Aprender de los Campeones". I he aprofitat per explicar alguns dels nostres secrets més ben guardats.

4 comentarios:

Quim Badia dijo...

Dels esports mes practicats i menys reconeguts.......una experiència innolvidable......gràcies per contar amb mi!!!!

Fisioinquiet dijo...

Moltes Gràcies a tu uim per la teva ajuda!

Jordicine dijo...

Ets un crac, Lluís. Com diuen els castellans, "quien tuvo, retuvo". Una abraçada.

Fisioinquiet dijo...

Moltes Gràcies Jordi!!! Això és que em veus amb bons ulls. Una abraçada i fins aviat ;)