viernes, 25 de noviembre de 2011

L'ESPORT QUE HEM TRACTAT AVUI HA ESTAT EL BASQUET

Es tracta d’un esport on existeix un cert contacte, on hi ha: salts, empentes o desequilibris, acceleracions, frenades, girs,... al damunt d’un terreny dur i practicat per gent d’una alçada considerable.

PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE
- Resulta fonamental tenir un entrenament adequat i un bon escalfament així com un bon refredament.
- Les lesions més freqüents són les de turmell i genoll a nivell articular i muscularment adductors, lumbàlgies i problemes d’espatlla. Les causes poden ser ben diverses:

- Hi ha molts salts amb caiguda al terra que si es produeix desequilibri, poden produir torsions de genoll o regirada de turmell

- Es juga en terrenys durs, provoca un treball intens de músculs i tendons. L’adherència del terra pot quedar el peu enganxat i risc de lesió de genoll.

- La pròpia naturalesa del joc, amb acceleracions i aturades brusques

- El xoc amb el contrari, afavoreix les lesions per traumatisme directe, les contusions i els hematomes.

- L’efecte de la pilota sobre les petites articulacions dels dits, la mà i els canells poden produir contusions i forçades lleus però repetitives


CONSELLS PER PREVENIR LESIONS
Començar l’activitat corrent unes quantes voltes (desplaçaments laterals, canvis de sentit i de direcció en forma de triangles.. simulant les jugades de l’activitat pròpia ),
escalfament dels diferents grups musculars en especial adductors, cames i braços.
 i estiraments previs. Al acabar en el Refredament trotar i estirar.


A nivell professional els hi solen fer embenats preventius, però en qualsevol cas, si ja s’ha patit alguna lesió caldria fer el tractament adient per reforçar a nivell muscular i propioreceptiu*.


*PROPIORECEPCIÓ Buscar equilibri a nivell articular i un sistema d’alerta que ens protegeix mitjançant mecanismes reflexes.


I avui amb l'ajut de l'Àxel Chaparro hem comentat tot el que he esmentat anteriorment i mostrat alguns exercicis específics preventius de genoll i turmell.

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3826790

No hay comentarios: