domingo, 15 de agosto de 2010

A LA TERCERA SECCIÓ DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO VAM EXPLICAR COM PODEM GAUDIR MÉS D’UN DIA A LA PLATJA….


Que fem quan anem a la platja? Com ens estirem? Quines posicions adoptem?
Si comencem parlant de com estirar-se i com aixecar-se del terra, és aconsellable ajupir-se fent la posició del cavaller, tot seguit passem a la posició de genolls, llavors assegut ( és una posició una mica “sirenita”) i seguidament estirar-se boca amunt.
Alhora d’aixecar-se s’ha d’anar amb cura, no es tracta de fer-ho d’una revolada perquè ens podríem marejar degut al canvi bruc de pressió i a més si ho fem com si féssim un abdominal “clàssic”, estem facilitant la tensió entre d’altres grups musculars, de la zona la zona abdominal, cuixes i coll. Per tant per aixecar-se, jo ho he batejat fer “la croqueta”, es tracta de situar-se boca amunt amb els genolls flexionats, anar de costat, posar-se de genolls, posició del cavaller i cap amunt s’ha dit.

Anem a parlar de quines són bones posicions, amb les seves respectives adaptacions...Per estar estirat boca per amunt, es bo fer un cert forat a la sorra a la zona glútia per tenir la zona lumbar en contacte amb el terra o bé fer muntanyeta al plec dels genolls.
Boca terrosa en el cas de les senyores fer un cert forat a la zona dels pits, per tal de poder mantenir el cap en bona posició. Aquesta posició recordo que la vaig comentar a l’hospital amb les companyes infermeres i metgesses, i resulta que tothom el fa el forat però no ho diuen, o sigui que val la pena de dir-ho i tenir-ho present.

Si juguem a pales intentar fer-ho en llocs on no hi hagi molta inclinació del terreny, és a dir, millor si ens posem un trosset endins de l’aigua, on ja sigui més pla, que no pas a la vora on hi ha molta inclinació, ja que aquesta inclinació transversal moltes vegades produeix una hiperactivació dels peroneos i donen dolor referit cap a la part externa del turmell.
I algunes coses més.....

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

RECORDEU dues frases:

“A la platja fem vacances, vacances de tot, menys de cuidar la nostra higiene postural”
I la de : “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”
Aquest proper dilluns 16 d’agost MÉS!!!! no us ho perdeu!!!!
a LA SEGONA HORA a RAC 1 de 13h a 14h
BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM

No hay comentarios: