domingo, 22 de agosto de 2010

ANÀREM D’EXCURSIÓ A LA QUARTA SECCIÓ DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO......A LA SEGONA HORA DE RAC1


El dilluns passat vam parlar de quines són les precaucions que hem de prendre a l’hora d’anar d’excursió.
Més d’una vegada ens han dit que important i saludable és caminar, però si tenim intenció durant les vacances de fer excursions i caminades:

Ens cal entrenament previ? Són útils els bastons? És important el calçat?

Els que els hi agrada anar fer excursions per la muntanya, en primer lloc dir-los que cal prèviament portar un cert entrenament. Començar tenint un cert fons físic, fer una activitat cardiovascular saludable i iniciar-se amb excursions senzilles i anar progressant.

Una bona recepta diuen els entesos seria caminar a una passa per segon, un mínim de trenta minuts diaris. Evidentment això no ens eximeix de fer més activitat física, en funció dels objectius que tingui cadascú.
Per reduir l’impacta i ajudar-se, sobretot a les baixades, es poden utilitzar els bastons per anar a la muntanya, ara bé ens cal saber-los fer anar. Una cosa que no hem d’oblidar és: beure, hidratar-nos bé.
Si el calçat és incorrecta no ens ajuda a estabilitzar bé el peu i apareixen les compensacions i les sobrecàrregues musculars. Per tant, el calçat és importantíssim, no només per caminar bé, sinó perquè hem de repartir correctament el pes a l’hora de caminar, perquè la conseqüència repercuteix a la resta d’articulacions: genoll, maluc i naturalment columna vertebral.
Sovint la gent no té en compte els seus RECOLZAMENTS alhora de comprar-se unes sabates. Si se’ns fan durícies als peus o hi ha unes zones especialment desgastades de les sabates voldrà dir que no estem recolzant bé els nostres peus, ens caldria visitar un podòleg que ens farà un estudi de la marxa i valorarà la necessitat o no, de posar-nos unes plantilles.
Hem d’evitar el calçat apretat i els mitjons de fibra, hauríem d’utilitzar calçat còmode, ample i mitjons de cotó, perquè tenen una certa elasticitat.

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

RECORDEU dues frases:

“Per estar ben equilibrats cal anar ben calçats”

I la de : “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”
Aquest proper dilluns 23 d’agost MÉS!!!! no us ho perdeu!!!! Que ens en anem de FESTA.......

LA SEGONA HORA a RAC 1 de 13h a 14h


BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/

No hay comentarios: