viernes, 11 de septiembre de 2009

VIGILIA DE LA DIADA I COMENCEM LA TEMPORADA!


El dijous dia 10 de setembre hem començat la temporada,amb canvis i novetats que fan que comencem amb moltes ganes i d’allò més motivats per afrontar-la.

Enguany a la secció anirem tractant diferents professions i les seves posicions, tot comptant amb la presència de diferents professionals que ens serviràn de models. A més també col·laboraré a la secció del sofà que es fa abans de la meva secció habitual cap a les 10 del matí, tot comentant una notícia d’actualitat relacionada amb el món del fisioterapeuta.

Aquest primer dijous la notícia ha estat:"Dos de cada tres nens han patit mal d’esquena per portar motxilles massa pesades" diari AVUI 5/09/09
Els experts creuen que els nens no han de carregar més d’un 10% del seu propi pes i sempre que estiguin bé físicament i el camí a l’escola no sigui excessivament llarg. Això és bastant fàcil d’entendre si portem la motxilla molt pesada, el pes ens tendiria a desequilibrar-nos cap endarrere i per equilibrar-nos tendim a tirar-nos cap endavant tot arrodonint la nostra columna i portant les espatlles cap endavant, dit tècnicament cifosem la nostra columna. Aquesta actitud ens provoca més treball de la nostra musculatura i dels discs intervertebrals que amb el pas del temps si aquesta actitud s’acaba convertint amb un hàbit, segurament ens acabarà provocant una lesió.
O sigui que cal repartir bé el pes i portar-ne poc a la motxilla, i que estigui ben col·locada a la nostra esquena.

La primera professió que hem tractat donat que la setmana que ve comença un nou curs escolar, ha estat la de professor/a. Hem analitzat els moviments o posicions més sovintejades: romandre força estona drets, escriure a la pissarra, anar ajupint-se per les taules dels alumnes... tot buscant les posicions més adients que es poden realitzar.

La frase que s’anirà repetint setmana rere setmana serà:

“Què volen les nostres Professions? Bones Posicions!”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1481299

No hay comentarios: