jueves, 17 de septiembre de 2009

TORN DELS BOMBERS, REALMENT SÓN D’ADMIRAR DONADA LA TASCA QUE ELS HI TOCA REALITZAR!!!


Aquesta temporada ja m’ha quedat clar, que em faré un fart de documentar sobre els oficis que ens tocarà tractar. Avui després d’haver-me assabentat i assessorat bé de les postures més sovintejades i tasques habituals dels bombers durant la setmana, sobretot amb el Jose Luis Soto bomber del Parc de Sabadell i el Martí Cabrer Caporal del Parc de Badalona, ho hem posat a escena. Veient de primera mà: com porten a l’esquena l’equip de respiració assistida, el pes que han de manipular al utilitzar les eines d’escarceració i com s’han de posicionar per utilitzar la mànega. A més com es tracta d’un cos molt ben format i preparat per desenvolupar la seva tasca, em repassat ràpidament les posicions que adopten i donat que els problemes poden venir donades les circumstàncies en les que han d’actuar degut al terreny, la situació... ens hem centrat en alguns exercicis tant per entrenar-se per desenvolupar l’activitat en condicions adverses, com per relaxar-se després de realitzar-la.
Avui a la secció del sofà la notícia ha estat, que ha sortit a la premsa el passat cap de setmana que han tret un petit llibret o guia sobre la fibromiàlgia (http://www.guiafibromialgia.com/). http://www.tv3.cat/videos/1492609
En el qual es fa esment de l’abordatge multidisciplinari del problema, i del que destacaria la importància de l’exercici físic de baix impacte d’intensitat baixa / moderada, que està molt indicat de fer i la col·laboració que han tingut d’atletes d’elit com: Martin Fiz, Blanca Lacambra, Almudena Cid... per ser models alhora d’ensenyar els exercicis en sec i a la piscina.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1492809

No hay comentarios: