sábado, 27 de enero de 2018

5ena SECCIÓ DE EL FISIO A CASA: REFLEXIONS ABANS DE COMENÇAR A FER EXERCICI

El mes de gener és època de bons propòsits, de prometences i compromisos... que sovint en poc temps es poden veure frustrats.
A la secció d'aquest mes hem tractat una mica aquest tema, la importància de fer exercici de manera regular i continuada, però alhora adaptat a cadascú.
És important fer-se responsable de la necessitat d'exercici que requereix el cos per matenir-se sa i dels grans beneficis a curt i a llarg termini que aquest hàbit reporta en la salut a tots els nivells: físic, psicològic i social.
Els estudis ja ens ho diuen: "practicar 15 minuts d'exercici moderat cada dia incrementa notablement l'esperança de vida. Aquesta investigació basada en el seguiment durant vuit anys de 400000 Taiwanesos majors de 20 anys, demostra que amb només 15 minuts d'exercici al dia el risc de mortalitat es redueix en un 14%. És a dir, es guanyen tres anys més de vida. Aquest risc de mortalitat es pot reduir un 4% més si es realitzen en total 30 minuts d'exercici al dia.

L’exercici alhora de fer-lo es bo, en funció a 3 paràmetres: tipus d’exercici, quantitat i intensitat. Evidentment també en funció de l’estat físic de la persona, que requerirà més o menys control.

Per aquest motiu hem de recórrer als professionals adients per assessorar-nos que és el millor per nosaltres i no regir-nos per les modes actuals, que no vol dir que siguin dolentes però si que pot ser que no siguin del tot escaients per nosaltres.




No hay comentarios: