sábado, 24 de febrero de 2018

6ena SECCIÓ DE EL FISIO A CASA: LA IMPORTÀNCIA D'UN ESTIL DE VIDA ACTIU EN LA GENT GRAN

Un estil de vida actiu és sinònim de salut per a tothom. Pel que fa als joves i també en gent gran. De fet, estar actius ens ajuda a viure en millors condicions, amb més força i equilibri i, per tant, amb menys risc de patir caigudes.

S’hauria de mirar de trencar el cercle:

DISMINUCIÓ MOBILITAT= DISMINUCIÓ FORÇA = INSEGURETAT

S’hauria d’aconseguir un Estil de vida actiu en funció de les preferències de la persona. I saber quin exercici físic és el més adient per la persona en funció de la seva patologia o afectació. Tant de bo que en aquest sentit amb persones amb patologia el portés el fisioterapeuta, ja que és el professional de la Salut idoni per tractar persones grans amb patologia de base.

Hi ha evidencia que caminar no preveu caigudes!!! … els estudis així ho demostren. Caminant en faig prou? No Caminar és bo per la salut, té molts beneficis, és un bon exercici cardiovascular però no n’hi ha prou per disminuir caigudes. Prevenció de caigudes no només passa per un exercici cardiovascular sinó que passa sobretot de força i equilibri.

Per tant s’hauria de fer un treball a diferents nivells: Cardiovascular, equilibri i coordinació, força/tonificació, mobilitat i d’higiene postural.


1 comentario:

mariaalicia dijo...

Un estilo de vida saludable permite que la gente viva más sana y durante más tiempo. Pero por veces hace falta acudir a un buen profesional, sea cual sea la dolencia que se tenga. Para eso esta la policlinica malaga