miércoles, 22 de febrero de 2012

REALMENT M'HAN FET SENTIR COM A CASA!



Amb una sala plena de gom a gom he pogut gaudir d'allò més fent la Conferència "Actualitzacions en el Tractament de Fisioteràpia de l'Espatlla", que em van encomanar els companys de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, amb motiu del seu 20è aniversari.

Després d'una presentació molt emotiva, per part del Cap d'estudis de Fisioteràpia Alexander Badiola, tenia el difícil repte de resumir amb una hora i quart els punts claus del tractament de fisioteràpia de les diferents afeccions de l'espatlla. Em vaig sentir molt bé, amb un grup molt atent i alhora força interessat en preguntar a posteriori al torn de preguntes moderat pel meu company i amic Toni Morral.

Aprofito aquestes quatre ratlles per agraïr novament a la Universitat la seva invitació i a tots als assistents la seva presència.


Per qui estigui interessat he penjat un resum de la meva conferència en el meu blog de l'espatlla, nomes cal que cliqueu aquí: http://fisioterapiaespatlla.blogspot.com/

MOLTES GRÀCIES! i FINS LA PROPERA....

sábado, 18 de febrero de 2012

DIMECRES QUE VE TORNO A CASA, PER PARLAR DEL TRACTAMENT DE FISIOTERÀPIA DE L'ESPATLLA


Amb motiu del 20è Aniversari de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, m'han convidat per fer-los una conferència sobre: "El Tractament de Fisioteràpia de l'Espatlla".

I dic que torno a casa perquè sóc exalumne de la 2ona Promoció de Fisioteràpia i la veritat és que em fa molta il·lusió poder col·laborar en la celebració dels 20 anys, d'aquesta manera parlant de l'espatlla que és la meva especialitat i podent mostrar que els fonaments que vaig rebre m'han servit de manera considerable en la meva progressió com a fisioterapeuta.

L'acte tindra lloc el proper dimecres dia 22 de febrer a les 19h, a l'aula 1.02 de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, que es troba al Carrer Padilla número 326 de Barcelona i l'entrada és lliure.

No us ho perdeu, espero poder retrobar-me amb força gent...

FINS DIMECRES QUE VE!!

viernes, 17 de febrero de 2012

COM PREVENIR SOBRECÀRREGUES INDESITJADES QUAN BALLEM SARDANES


La sardana és una dansa popular catalana i és el ball nacional de Catalunya.El ball és més complicat del que sembla. Els balladors han de comptar el nombre de passos, així com identificar els canvis de ritme, de volum sonor i d'altres motius musicals per a interpretar-ho correctament amb els passos, amb recursos com l'aire i el salt, passos de moviment més ample, etc.


És una bona manera de fer exercici físic, relacionar-se, treballar la coordinació i la memòria.

LESIONS TÍPIQUES
Sobrecàrregues, sobretot dels panxells i de les plantes dels peus (en especial pels qui utilitzen les sabatilles catalanes) i dels braços.

CONSELLS PER PREVENIR LESIONS
- Procurar fer una mica d’escalfament, sobretot de braços (arremangant les espatlles i fent moviments) i cames especialment dels panxells (posant-nos de puntetes i de talons) i al finalitzar algun estirament de cames i braços.
- Anar de forma gradual
- Escoltar el cos
- Fer una bona hidratació (beure)

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3957290

martes, 14 de febrero de 2012

AHIR AL "TEP" VA TOCAR PARLAR DE LA PREVENCIÓ DE LES CAIGUDES

L’hivern és una època per tenir especial cura de les relliscades tant al carrer com al nostre domicili. Zones lliscants a pasos de vianants, calçats inadequats, papers per evitar esquitxos a la cuina… són molts els elements a tenir en compte. 

Les caigudes en la Gent Gran, forces afectats d’osteoporosi, són un problema de salut rellevant amb conseqüències físiques i psíquiques importants


La PREVENCIÓ juga un paper bàsic per aconseguir efectes positius, això és el que vam procurar ahir nosaltres des de la Secció "El Fisio a Casa" en el programa "Tot és Possible" de RAC1.


Si voleu escoltar-ho cliqueu aquí: http://rac1.org/totespossible/blog/prevencio-de-caigudes/

domingo, 12 de febrero de 2012

SEGON CURS DEL MÈTODE CGE A TOULOUSE


El divendres pel matí parlava de les repercussions del fred a TV3 i per la tarda viatjava a Toulouse que estàvem a -3º, per dissabte i diumenge poder impartir el meu segon Curs de Formació d'espatlla a França.

Vaig tenir un grup de "Kinés" molt actiu i participatiu, que fins i tot em van portar 2 pacients perquè els tractés  i així poder comprovar si la teràpia manual explicada és efectiva.Va ser un cap de setmana d'allò més interesant i alhora trepidant especialment a la tornada que a la foto que adjunto podeu veure l'estat de la carretera.


Sort que anava acompanyat i amb un cotxe preparat, perquè sinó crec que no hagués pogut tornar el diumenge. En fi, ja en tenim una més per explicar....

domingo, 5 de febrero de 2012

PERQUÈ ENS FAN MAL LES ARTICULACIONS QUAN HI HA CANVIS DE TEMPS?


A les articulacions hi tenim “Termoreceptors” que ens detecten els canvis de temperatura i per aquest motiu la gent que pateixi una afecció crònica degenerativa, hagi patit una fractura o una intervenció, pot notar molt més els canvis de temps, donat que els pot tenir més sensibles.


Aquest divendres passat hem parlat del fred i les seves conseqüències a la secció quinzenal de fisioteràpia del programa “Els matins” de TV3.

Podem dir que ara és l’època dels constipats, les infeccions respiratòries fet que genera dolors articulars i musculars com efectes secundaris

Però el fred i la humitat no provoquen malalties reumàtiques, el que si que és cert, és que si ja es pateixen el fred les pot agreujar.

Anem més arrodits, amb les espatlles enrotllades tendint a que la part alta de la columna arrodoneixi, tècnicament se’ns “hipercifosi”. Això fa que se’ns tensioni la zona cervico dorsal, perquè es troba sobreestirada, fent un treball excèntric i afavorint les condicions de que aparegui una contractura.

“Cal que anem ben abrigats sinó volem acabar contracturats”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3934030