domingo, 5 de febrero de 2012

PERQUÈ ENS FAN MAL LES ARTICULACIONS QUAN HI HA CANVIS DE TEMPS?


A les articulacions hi tenim “Termoreceptors” que ens detecten els canvis de temperatura i per aquest motiu la gent que pateixi una afecció crònica degenerativa, hagi patit una fractura o una intervenció, pot notar molt més els canvis de temps, donat que els pot tenir més sensibles.


Aquest divendres passat hem parlat del fred i les seves conseqüències a la secció quinzenal de fisioteràpia del programa “Els matins” de TV3.

Podem dir que ara és l’època dels constipats, les infeccions respiratòries fet que genera dolors articulars i musculars com efectes secundaris

Però el fred i la humitat no provoquen malalties reumàtiques, el que si que és cert, és que si ja es pateixen el fred les pot agreujar.

Anem més arrodits, amb les espatlles enrotllades tendint a que la part alta de la columna arrodoneixi, tècnicament se’ns “hipercifosi”. Això fa que se’ns tensioni la zona cervico dorsal, perquè es troba sobreestirada, fent un treball excèntric i afavorint les condicions de que aparegui una contractura.

“Cal que anem ben abrigats sinó volem acabar contracturats”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3934030

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Los barorreceptores son terinaciones nerviosas sensibles a los cambios de presión arterial no climatológica.

Un saludo

Fisioinquiet dijo...

Tienes razón tenía que haber dicho Termoreceptores. En Cualquier caso quería dejar claro que no era un mito. Gracias Un saludo