sábado, 31 de diciembre de 2011

TOCA FER BALANÇ DEL 2011...

El 2011 ha estat un any intens i productiu com l’anterior. Hi ha hagut temps per a tot. Per fer ciència, docència, divulgació, assistència, innovació i atendre a la família (encara que no sempre tot el temps que un voldria...)


CIÈNCIA: Assistint a diferents Congressos: Al Congrés del GRPS Reumatòlegs d'espatlla Francesos, al de la SFRE (Societat Francesa de Reeducació de l'Espatlla http://www.sfre.org/ ) aquest any conjuntament amb l’Europeu EUSSER, i sent ponent a: l’AETEMA, al Congrés de l’Hospital del Mar, al de les Teràpies Manuals del Col•legi de Fisioterapeutes i al l'HES (Hospital de l'Esperit Sant http://www.hospitalesperitsant.com/ ) en tots ells fent ponències sobre diferents afeccions de l’espatlla i també col•laborant en l'organització en el de la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/ .

DOCÈNCIA: He seguit impartint classes tant a la FUB Fundació Universitària del Bages http://www.fub.edu/ , com a la UIC Universitat Internacional de Catalunya http://www.uic.es/ . I tallers de fisioteràpia d'espatlla a la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/

DIVULGACIÓ: He seguit col•laborant al programa "Els matins" de TV3 ( www.tv3.cat/elsmatins/videos/fisioterapia ) que en aquest curs 2011/2012 parlem de “Practiquem l’Esport i les nostres Aficions…en les millors condicions” i la novetat ha estat començar a col•laborar en el programa “TOT ÉS POSSIBLE” de RAC 1 amb l’Elisenda Camps, fent la secció: “El Fisio a Casa” ( http://www.rac1.cat/ )

Vaig tornar a poder viure un altre dia de Sant Jordi genial, anant a signar llibres a la Rambla de Barcelona i a la Plaça del Mercat de Sabadell.

ASSISTÈNCIA: On faig bullir l'olla segueix sent tant a la consulta, com a l'Hospital de l'Esperit Sant on tinc la sort de liderar un gran EQUIP de Fisioterapeutes, el FISIOTEAM.

INNOVACIÓ: El projecte de FISIODESCANS ( http://www.fisiodescans.com/ ) que estem duent a terme juntament amb els meus dos Amics en Pere i en Franck. Segueix endavant amb 7 botigues obertes (La Palma, Las Palmas, Madrid, Manresa, Terrassa, València i Vic). Aconseguim un propòsit important que sigui un fisioterapeuta (Professional de la Salut) el que l'ajudi en l'elecció del matalàs i que no ens guiem pel que li va bé al veí, amic o familiar. A més també vetllem per la PREVENCIÓ de la seva salut corporal.

He obert un nou bloc, aquest específic sobre l'Espatlla (http://fisioterapiaespatlla.blogspot.com/)

Ha estat un molt bon any, on també m’han guardonat amb el Premi al Fisioterapeuta de l’any,i això és GRÀCIES a l’ajut de poder estar formant part de BONS EQUIPS i rodejat de gent que té moltes ganes i que t’ajuden a estar a l’alçada i a TREBALLAR MOLT amb MOLTES GANES i IL•LUSIÓ.


Però ara ja cal posar la mirada al 2012, amb nous reptes, moltes ganes i molta il•lusió.

I em seguiré aplicant la fòrmula que tinc a mitges amb el meu psicòleg, el Pep Marí i que tant bons resultats m'ha portat fins el moment:

GANES DE MILLORAR+HUMILITAT+ORDRE=ANAR PROGRESSANT

Que enguany ha publicat un llibre que us recomano : « Aprender de los Campeones »

I em reitero amb el que vaig dir fa uns dies: Cal "Que aixequem el cap, arremanguem les espatlles i mirem el futur amb optimisme"

Que el 2012 sigui un molt bon any per a tots!!

sábado, 24 de diciembre de 2011

BON NADAL A TOTHOM!!!



Cal "Que aixequem el cap, arremanguem les espatlles i mirem el futur amb optimisme"




....Fent-ho farem que les previsions que hi ha del proper any siguin millors del que es preveuen.


martes, 20 de diciembre de 2011

PODEM PREVENIR EL MAL D'ESPATLLES?

Per poder-lo prevenir hauríem de saber perquè se'ns produeix i així podríem mirar d'evitar-lo. Això és el que hem procurat transmetre avui des de la Secció de "El Fisio a Casa" del programa "Tot és Possible" amb l'Elisenda Camps.

Podeu escoltar el podcast i veure el vídeo que hem gravat i penjat: http://rac1.org/totespossible/blog/

Resumint, en síntesi el que hem explicat ha estat:

- La desproporció existent entre les parts òssies que configuren l'articulació de l'espatlla, per tant mirant tant sols aquestes seria inestable per definició

- Estàvem disenyats per anar a quatre grapes i al passar a la postura bípeda, qui paga el tribut són els nostres tendons de l'espatlla que es van degenerant i en funció de l'ús que els hi donem els anem malmeten més ràpidament.


- L'estabilitat de l'espatlla ve donada per la musculatura, els lligaments, la càpsula, el rodet... i les espatlles pateixen 2 descentratges:
* Tenim més forts els músculs de fora respecte els de dins (Deltoides vs Manegot)
* Tenim més forts els rotadors interns respecte els externs.

domingo, 18 de diciembre de 2011

PEL MATÍ MITJA MARATÓ FÍSICA I A LA TARDA MARATÓ SOLIDÀRIA DE TV3


Avui un diumenge ben complert, pel matí he estat corrent la mitja Marató de Vilanova i la Geltrú, ens ha fet un dia esplendit. Tot seguit durant la tornada hem estat escoltant el final de la primera part del Barça i la segona part ja l'hem pogut veure a casa. I per la tarda he anat a TV3 atendre trucades per la Marató, enguany dedicada als Transplantaments d'òrgans i teixits.


domingo, 11 de diciembre de 2011

HEU FET LA CARTA ALS REIS...


Des d'aquestes quatre ratlles us recordo que podeu emportar-vos "EL FISIOTERAPEUTA A CASA" si l'incloïu a la carta de ses Majestats els Reis Mags. També us pot ser un regal d'utilitat si feu l'AMIC invisible i no sabeu que regalar.

Es tracta d'un llibre molt pràctic on he procurat explicar de la manera més clara i didàctica possible com podem estalviar-nos en la vida diària de molts patiments i molèsties sense restar res de la nostra activitat.

Per a més informació: http://www.lluispuig.cat/Llibre/Llibre.htm

viernes, 9 de diciembre de 2011

AVUI HEM PATINAT....


Avui amb l’ajuda de l’Anna Barbany, una campiona de Patinatge artístic, hem parlat de quines són les precaucions a tenir en compte a l’hora de patinar amb patins en línia.

BENEFICIS QUE ENS COMPORTA

- Exercitem l’equilibri, els reflexes i la coordinació, a més es fa un treball cardiovascular, de mobilitat i físic .

- Fem una tonificació de la musculatura global de les extremitats inferiors, així com del tronc, els braços i les espatlles, ja que aquests es solen moure quan patinem amb rapidesa.

- Ens ajuda a disminuir tensions i descarregar l’estrès

PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE

- Resulta fonamental fer un bon escalfament fent moviments de: coll, braços, canells, cames i patinant lentament durant uns 10 minuts aproximadament, així com un bon refredament, amb estiraments de cames (Quàdriceps, isquiotibials, panxells) i trapezis.

- Les lesions més freqüents són ferides i contusions produïdes per una caiguda. Com a lesions més greus, les més freqüents són les fractures de l’extrem distal del radi, coneguda com a fractura de colles.Les més banals són les sobrecàrregues musculars.

CONSELLS PER PREVENIR LESIONS

- S’ha de tenir en compte, com a protecció i recomanació, que abans de començar l’exercici ens hem de protegir el cap amb un casc, els colzes amb unes colzeres, els canells amb uns guants i els genolls amb unes genolleres.

- Revisar que els patins estiguin en bones condicions i que quedin ben subjectes al turmell

- Patinar durant 10 minuts lentament i escalfar les articulacions tant de les extremitats superiors, com de les extremitats inferiors. Al acabar fer uns estiraments.

- Tenir en compte algun exercici compensatori, si patinem amb una certa assiduïtat.

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3848390

jueves, 8 de diciembre de 2011

LES POSTURES PER DORMIR BÉ


Ahir els companys del programa "La Tribu" de Catalunya Ràdio em van convidar per parlar de quines són les millors postures per dormir bé. I en síntesi el que podríem dir:
- Segons la postura que adoptem per dormir, cal que realitzem algunes adaptacions
- Que el llit i el coixí s'han d'adaptar a la persona
- Que el "44" és una bona posició per dormir