domingo, 26 de diciembre de 2010

TOCA FER BALANÇ DE L'ANY DE LA QUARENTENA...RECULL D'IMATGES I MOMENTS PEL RECORD


Com que aquesta tarda no puc anar a córrer la Cursa de Sant Silvestre, he aprofitat aquest matí per anar a rodar una miqueta, cavil·lar i fer balanç:

El 2010 ha estat un any molt productiu. Hi ha hagut temps per a tot. Per fer ciència, docència, divulgació, assistència, innovació i atendre a la família (encara que no sempre tot el temps que un voldria...)

CIÈNCIA: Assistint a diferents Congressos (Al Nacional d'Artroscòpia a Granada http://www.aeartroscopia.com/, al Congrés del GRPS Reumatòlegs d'espatlla Francesos..), sent ponent al de la SFRE (Societat Francesa de Reeducació de l'Espatlla http://www.sfre.org/) i al de l'HES (Hospital de l'Esperit Sant http://www.hospitalesperitsant.com/) a més d'organitzador i assistent i també col·laborant en l'organització en el de la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/.

DOCÈNCIA: He seguit impartint classes tant a la FUB Fundació Universitària del Bages http://www.fub.edu/, com a la UIC Universitat Internacional de Catalunya http://www.uic.es/. Com a novetats a nivell docent han estat col·laborar amb Fisioformación http://www.fisioformacion.com/ realitzant cursos a Gijón i Madrid i el primer taller de fisioteràpia d'espatlla a la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/DIVULGACIÓ: He seguit col·laborant al programa "Els matins" de TV3 (www.tv3.cat/elsmatins/videos/fisioterapia) , parlant de les professions i les seves posicions, així com de les diferents regions, per seguir fins enguany de diferents afeccions.

La gran novetat de l'any ha estat la publicació del llibre: "EL FISIOTERAPEUTA A CASA: CONSELLS PRÀCTICS PER MOURE'NS MILLOR" (www.lluispuig.cat/Llibre/Llibre.htm), que està tenint una molt bona acollida, ja anem per la segona edició del mateix. He pogut presentar-lo a Barcelona, Girona, Sabadell i a les Fires del llibre en Català de Barcelona i Lleida, a més d'estar a TV Girona, Catalunya Ràdio, signant llibre a la Llibre ria Empuries de Girona i a la Rambla de Barcelona el dia de Sant Jordi.


A l'estiu els companys del programa "LA SEGONA HORA" de RAC1 em van donar l'oportunitat de fer la secció "EL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO" (http://www.rac1.cat/)

He encetat també un projecte amb molt futur a l'Obra Social de la Caixa de Pensions dirigit als Centres de la Gent Gran, que porta per títol: "FISIOTERÀPIA: LES TÈCNIQUES DE LA PREVENCIÓ" (www.lluispuig.cat).

ASSISTÈNCIA: On faig bullir l'olla segueix sent tant a la consulta, com a l'Hospital de l'Esperit Sant on tinc la sort de liderar un gran EQUIP de Fisioterapeutes, el FISIOTEAM.

INNOVACIÓ: El projecte de FISIODESCANS (www.fisiodescans.com) que estem duent a terme juntament amb els meus dos Amics en Pere i en Franck. Es tracta de canviar la idea de la gent quan ha de renovar el seu matalàs. He contribuït en l'elaboració, amb l'ajut d'un fabricant català i els meus dos col·legues, de 10 matalassos (5 de més o menys fermesa i 5 de més o menys adaptabilitat). El protocol que he disenyat és quan arriba un client a la botiga l'atent un fisioterapeuta, li passa un qüestionari, li fa l'SPINE TEST i el convida a fer una "cata" de matalassos en funció a la seva tipologia i característiques (deformitats estructurades o posturals). Aconseguim un propòsit important que sigui un fisioterapeuta (Professional de la Salut) el que l'ajudi en l'elecció del matalàs i que no ens guiem pel que li va bé al veí, amic o familiar. A més també vetllem per la PREVENCIÓ de la seva salut corporal.

Ha estat un molt bon any, però ara ja cal posar la mirada al 2011, amb nous reptes, moltes ganes i molta il·lusió.

I em seguiré aplicant la fòrmula que tinc a mitges amb el meu psicòleg, el Pep Marí i que tant bons resultats m'ha portat fins el moment:

GANES DE MILLORAR+HUMILITAT+ORDRE=ANAR PROGRESSANT

Que el 2011 sigui un molt bon any per a tots!!

3 comentarios:

Carlos dijo...

Balance
El activo es lo que se tiene y el pasivo lo que se debe. Normalmente, en todo balance, el Activo es igual al pasivo. Es decir, están siempre igualados, pues lo que se tiene es lo que se debe. Eso significa que uno no puede tener nada que no deba a nadie, lo cual es una abominación, pero así es.

Saludos y Feliz año

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Un gran treball. Espero que el proper any sigui igual o millor.

Bon any 2011

Fisioinquiet dijo...

Carlitos eres un Crack, però tu comentario es "rollo" camarote de Los Hermanos Marx. Un abrazo
Núria Moltes Gràcies! Treballaré força perquè esdevingui un Bon Any. També te'l desitjo a tu, Petons