jueves, 30 de julio de 2009

EL CALÇAT D'ESTIU...


Hem acabat la temporada, parlant de com anem calçats a l’estiu.
Primer de tot cal dir que el peu, podríem definir-lo com una semibòveda òssia que ens ajuda a amortir el pes. O sigui que el peu normal sol ser un peu pronador (que cauria cap endins). I gràcies al calçat i a la musculatura s’estabilitza i no cau cap a l'interior. Si el calçat és incorrecta no m’ajuda a estabilitzar i apareixen les compensacions i les sobrecàrregues musculars.
Per tant, el calçat és importantíssim, no només per caminar bé, sinó perquè si no repartim correctament el pes a l’hora de caminar, ens repercutirà a la resta d’articulacions: genoll, maluc i naturalment columna vertebral.
Si se’ns fan durícies als peus o hi ha unes zones especialment desgastades de les sabates voldrà dir que no estem recolzant bé els nostres peus. En aquests casos és aconsellable visitar un podòleg que ens faci un estudi de la marxa (Estàtica i dinàmica)
Per finalitzar recordàrem la primera secció la del dia 22 de gener que vam començar pel cap, parlant de les nostres cervicals, la relació que tenien amb els ulls i hem acabat la temporada parlant dels peus... hem fet un recorregut de cap a peus
La conclusió:
“PER ESTAR BEN EQUILIBRATS, CAL ANAR BEN CALÇATS”
Bones vacances

No hay comentarios: