martes, 17 de julio de 2012

A LA DARRERA SECCIÓ DE FISIO DEL TEP HEM PARLAT DE LES RECOMANACIONS A L'HORA D'ANAR DE VIATGE


Quan anem de viatge, el que més ens fastigueja és haver de traginar i carregar l’equipatge. 
A més, quan viatgem, sigui amb el transport que sigui, hem de prendre una sèrie de precaucions si no volem patir la síndrome de la classe turista.


Avui dia, les maletes grans solen tenir quatre rodes, la qual cosa, ergonòmicament parlant, va molt bé, ja que podem portar la maleta al costat i, quan arribem a la vorera, agafar-la per la nansa i aixecar-la. Amb això no volem pas dir que les de dues rodes no vagin bé, però com que les portem estirant, cada cop que trobem una vorera hem de vigilar de no patir una estrebada en aixecar-les. És millor empènyer que estirar. I hem de pensar de no sobrecarregarla perquè en algun moment l’haurem d’aixecar.

A l’avió i al tren, hauríem d’evitar de pujar de mala manera la maleta als portaequipatges de què disposen aquests mitjans de transport. No hem d’aixecar la maleta amb les cames estirades i arquejant la columna.

Pel que fa al cotxe no cal dir que: s’ha de procurar anar agafant les maletes i bosses flexionant els genolls i servint-se de les cames i del contrapès del cos.

Què és la síndrome de la Classe Turista?
La dificultat que té el nostre sistema venós de realitzar la seva funció de retorn correctament, per culpa d’una mala posició o d’immobilitat perllongada. És un error, però, pensar que només ens pot passar als avions. La síndrome de la classe turista es pot donar en qualsevol mitjà de transport. Consisteix en trombosis venoses profundes secundàries que es produeixen pel fet de romandre força estona asseguts sense moure’ns.

Mesures Preventives:

- Hem d’estar asseguts de tal manera que els peus ens toquin a terra i la zona lumbar estigui ben recolzada

En cas d’adormir-nos, cal que ho fem amb les cames estirades. Hem d’evitar d’encreuar-les, per afavorir el retorn venós

Si formem part d’un grup de risc (varices, cirurgia recent, antecedents de trombosi, etc.) podem  utilitzar mitges elàstiques o mitjons de compressió.  

- No portar roba ajustada



No hay comentarios: