sábado, 26 de mayo de 2012

AVUI HE ESTAT CONVIDAT AL "VIA LLIURE" DE RAC1

En companyia de la Marta Cailà i la Cristina Gaggioli hem parlat de la importància d'adoptar bones postures en el nostre dia a dia. I és que gran part dels nostres mals més banals ens venen per males postures i moviments repetitius i les males postures les podem evitar corregint-les i els moviments repetitius si més no els podem compensar i en alguns casos modificar.


En el llibre "Els secrets del Fisioterapeuta" parlo de com cuidar el cos de dalt a baix, com tenir-ne cura d'ell en el nostra dia a dia i quines precaucions hauríem de tenir en compte a l'hora de fer activitat física. Aquí teniu la fitxa tècnica del llibre:   http://www.lluispuig.cat/ficha%20FISIO2.pdf



La propera presentació prevista serà el proper dia 7 de juny a les 19h30 a la Llibreria Saltamarti de Badalona en companyia del Meu bon amic radiofonista i guionista Quim Morales.

http://secretsfisio.blogspot.com.es/

Si voleu escoltar-ho cliqueu aquí: http://rac1.org/a-la-carta/  13:00 dissabte 26/05/12 "VIA LLIURE"

3 comentarios:

enfoquebiopsicosocial dijo...

M'agrada l'entrevista. Crec que serà interessant la lectura del llibre per tal de refrescar idees sobre ergonomia i sobre tot apendre a "explicar ergonomia" a les persones. No obstant, sovint em plantejo la influència d'aquesta en els problemes de l'aparell locomotor, sobre tot en el dolor. A la balança, quin pes tenen les postures incorrectes i quin l'estrés, el sedentarisme en relació aquest? Videman T, Levalahti E, Battie MC (2007) parla que la càrrega física esportiva o a la feina té un impacte practicament imperceptible en la degeneració discal, i que inclús la càrrega i els moviments repetitus poden tenir efectes beneficiossos sobre el disc, retardant la deshidratació típica de l'envelliment. També em plantejo:"si·la gent té la mateixa postura l'ultim dia de feina que a la semana següent quan està de vacances, ¿per què sovint estan bé durant aquestes i malament quan tornen? ¿És un tema postural, d'excés de treball...? Sabem quina és la resposta des del punt de vista neurobiologic,cerebral... Per tant, ¿es tan important la ergonomia com sempre diuen?
Qué en penses tú Lluís? Segur que podem parlar-ne molt.
Records, Jose Miguel Aguililla

Fisioinquiet dijo...

Apreciat Jose Miguel,
Celebro que t'hagi agradat l'entrevista i desitjo que el llibre et pugui ser d'utilitat, aquest és el meu propòsit que no solament sigui d'utilitat per la gent en general sino també pels professionals. La reflexió que em fas és molt interessant, jo et puc parlar de la meva experiència clínica porto 16 anys com a fisioterapeuta i els meus pacients m'ensenyen molt dia a dia. Tinc tendència a preguntar-los moltes coses als que els operen per posar-los una pròtesi de genoll de que treballen o han treballat, els que operen de la columna que han fet, etc i puc dir-te que crec que influeixen molt els seus hàbits quotidians. Els que s'han acabat lesionant la columna una gran majoria t'explica que ha aixeca't molts pesos de qualsevol manera, d'altres que els operen dels genolls que s'han dedicat a la construcció i han estat molt a la gatzoneta i agenollats... O sigui que n'estic convençut que influeixen molt les postures i els hàbits a l'hora de fer la seva activitat. A nivell de l'espatlla que he pogut aprofundir més en el tema, la gent no sap que els moviments de rotació són els que provoquen més cizallament entre les diferents capes del manegot, ni tampoc és conscient dels braços de palanca i les forces que reb el manegot. Per tant estic convençut que conèixer una mica millor com estem disenyats, com funcionen els nostres diferents segments del cos, fa que els poguem tractar millor. Evidentment que l'estres influeix, però l'ergonomia, hàbits posturals correctes i fer una activitat física de manera regular influeixen de manera considerable en la prevenció de possibles lesions.

enfoquebiopsicosocial dijo...

Gràcies pels comentaris Lluís! Interessant l'experiència hospitalaria al respecte. Et recomano dos artícles interessants sobre l'excercici físic http://edupain.wordpress.com/2012/03/01/el-ejercicio-que-no-cuenta-como-ejercicio/

i sobre motxilles i nens, que et podeninteressar.
http://edupain.wordpress.com/2012/05/17/la-ergonomia-es-cosa-de-ninos-mulos-de-carga-3-2/

En parlem! Seguim en contacte!
Jose Miguel