jueves, 16 de octubre de 2014

TORNO A "ELS MATINS" DE TV3 PER PARLAR DE LES TASQUES DELS FISIOTERAPEUTES

Quan la gent es lesiona i ha de fer rehabilitació pensa en nosaltres els fisioterapeutes, però el que la gent moltes vegades no sap o més ben dit no n'és conscient és que els fisioterapeutes fem una tasca molt important col·laborant també fent Prevenció i manteniment de la salut de la gent. Per això un cop a l'any sortim al carrer amb el DIFT,(Dia de la Festa de la Fisoteràpia), per donar-ho a conèixer a la ciutadania.

El dissabte passat es va celebrar aquesta festa, enguany a Girona,  amb un munt d'activitats: batukades, zona d'inflables, Hip-Hop amb els Brodas Bros... i les diferents comissions col·legials van fer: Reentrenament a l'esforç amb bicicleta, circuit amb cadira de rodes, marxa nòrdica, estiraments, tai-txi....

Jo vaig tenir el privilegi de moderar una taula rodona que teníem de tema: Activitat física, salut i prevenció, i vam comptar amb la presència de la Sra. Mariona Violán, coordinadora del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física del Consell Català de l’Esport (CCE) – Departament de Presidència; el doctor Pere Soler, metge pediatre de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron; el Sr. Jordi Viladoms, pilot de motociclisme i participant al Ral·li Dakar; i, com hem comentat, el nostre degà, Sr. Manel Domingo. De la qual destaco les següents idees:

Que estem parits per estar en moviment i que quan ens aturem ens apareixen totes les guixes

- Que quan som petits volem que els nens parlin i caminin i tot seguit al cap de poc temps,  els hi diguem que s’asseguin i callin.

Que necessitem tenir referents, que és evident que els fills d’entrada imiten els pares, si els pares són sedentaris els fills així sortiran. Però hem de ser conscients que no tothom pot ser Kilian Jornet .

Els fisioterapeutes juguem un paper molt important en la Prevenció, com agents de salut que som

L’alimentació i el descans són dos aspectes fonamentals a tenir en compte.

Que una persona adulta hauria de caminar 30 minuts diaris i un Jove 60 minuts

    Si voleu veure el vídeo: http://www.tv3.cat/videos/5286091

No hay comentarios: