domingo, 5 de junio de 2011

CONCERT DE L'ESCOLA DIESI A LA MASIA DEL BARÇA




Ahir dins del Marc de l'esdeveniment "Barcelona Ciutat Concert", l'escola de música "Diesi" de Barcelona, va realitzar un concert a la Masia del FC Barcelona.


Davant de més d'un centenar de persones els integrants de l'escola "Diesi" ens van deleitar amb les seves diverses actuacions: formació de cambra, guitarra, violí i piano, combo musical i corals.


Realment i sense voler fer-los la "gara-gara" va estar molt bé i ho puc dir amb una mica de coneixement de causa, donat que la meva mare és professora de música i jo en el seu moment vaig estudiar fins cinquè de solfeig,una mica de piano i flauta.



A la mitja part, vaig tenir l'oportunitat de poder analitzar les postures de la Daniela que tocava la flauta travessera, el Marc que tocava el violí i en Pol que tocava el piano.





Els músics són com esportistes d'alt nivell, els toca assajar moltes hores i de ben segur que molts d'ells no en tenen aquesta percepció de ser-ho, ni les seves conseqüències. Ni tampoc tenen les mateixes atencions i precaucions. Moltes afeccions dels músics són degudes a mals hàbits adquirits, les recomanacions que els hi vaig donar foren les següents:


- Adoptar bones postures quan toquen i anar realitzant petites pauses


- Haurien d'incorporar en el seu treball certes rutines: fer exercicis d'escalfament, d'estirament i anar bevent aigua.


- Realitzar algun tipus d'esport (evitant els esports de contacte) o activitat física que els ajudi a treballar la musculatura i augmentar la resistència a l'esforç.


- Fora bo, que els músics comptessin amb l'assistència d'un fisioterapeuta des d'edats ben primerenques, per tal d'establir i aprendre uns bons hàbits higiènics-posturals.


Per acabar, aprofito aquestes quatre ratlles per felicitar-los novament i recordar-los que: "Si no volen que els seus músculs acabin desafinant, cal que els vagin cuidant i treballant"

3 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Un apunt molt encertat. La prevenció i el manteniment indispensable pels petits músics.

Carlos dijo...

De quién es esa barbicleta tan bonita?

Fisioinquiet dijo...

Apreciada Núria Moltes gràcies pel teu comentari!
"Carlitos": Tu hija si que es preciosa!