viernes, 22 de abril de 2011

AQUEST DIJOUS EL TEMA HA ESTAT "LES VIDEOCONSOLES"



Caldria d'entrada partir d'una premisa important: "Les màquines NO són dolentes de per si, tot depèn de l'ús que els hi donem". A més en l'actualitat s'estàn utilitzant en fisioteràpia amb utilitats terapèutiques, sempre amb la supervisió d'un professional en aquest cas, d'un fisioterapeuta.


Dit això podem explicar que de videoconsoles n'hi ha de dinàmiques i d'estàtiques i que en cada cas hem de tenir cura d'unes recomanacions si no volem prendre mal. Perquè sinó volem acabar enganxats o lesionats ens cal dossificar-nos i preparar-nos.

Les estàtiques fomenten males postures, excés de treball dels dits polzes i apretar les dents.


Les dinàmiques fomenten la mobilitat, coordinació i certs gestos repetitius.


Les recomanacions que feria són:


- Les dinàmiques al requerir moviments per jugar-hi fer un mini escalfament previ i compte amb el nostre estat físic abans de jugar, que després no ens n'haguem de penedir


- Les estàtiques cuidar les postures de joc evitar excés d'arrodoniment de l'esquena

- I en ambdós casos fer descansos de 15 minuts cada hora de joc, no passar-nos jugant.. és fàcil sinó patir cruiximents, sobrecàrregues indesitjades, picors d'ulls, mal de cap.....


La meva reflexió és la següent: "Hem de ser conscients del que estem fent, el meu parer és que tenen més èxit les dinàmiques, però que en qualsevol cas això no ens ha de substituir una activitat física si ens és possible a l'aire lliure"

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3485650

No hay comentarios: