sábado, 12 de febrero de 2011

ÉS IMPORTANT ESCALFAR ABANS D'ESQUIAR


Aquest dijous passat ha tocat destacar l’importància de l’escalfament previ abans de gaudir d’una jornada d’esquí. Té una doble finalitat:

- Preparar el cos per realitzar l’activitat física
- Preparar-nos mentalment centrar-nos, focalitzar la nostra atenció a l’activitat que anem a dur a terme.

Podem realitzar exercicis de mobilitat articular de: coll, braços, malucs, cames, mans - compte polzes i estiraments per tensió activa. Moviments balístics: endavant i endarrera la cama, de costat i simular el gest d’ajupir-se cap ambdós costats.

Cal emfatitzar que la primera baixada, que ens serveixi de reconeixement i per acabar d’escalfar, no baixar “a tota castanya”***, mirar els desnivells, l’estat de la neu...

La preparació prèvia és molt bona donat que es tracta d’una activitat física intensa: 8 setmanes abans /(aprox 2 mesos) gimnàs 2 dies setmana, activitat aeròbica.

Al acabar l’activitat per desentumir els músculs caminar una mica per tal de tot seguit poder fer els estiraments que aquest seran més passius a diferència dels de l’escalfament.

Les recomanacions finals serien:

- Hidratar-nos encara que no tinguem sed
- Anar realitzant petits descansos i no esgotar-nos esquiant moltes hores seguides, amb l’intenció d’aprofitar al màxim.
- Tenir cura que a mesura que avança el dia estem més cansats, més fàcil cometre una errada tècnica i alhora la neu no es troba en tant bones condicions.
- El nostre sistema propioreceptiu no ens treballa tant afinat, i el lligament encreuat anterior quan es lesiona es sol trencar a la darrera baixada.


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3363731

No hay comentarios: