viernes, 24 de septiembre de 2010

COMENCEM LA TEMPORADA DEDICANT LA SECCIÓ A PARLAR DE L’INDUMENTÀRIA DELS JOVES

Ahir la secció de Fisioteràpia del programa de “Els Matins” de TV3, la vam dedicar a parlar dels problemes físics provocats per com vesteixen els joves. Quines són les conseqüències que poden comportar portar els pantalons caiguts o excessivament apretats?

Poden comportar 2 conseqüències negatives:

- La primera i pitjor una compressió del nervi femorocutani lateral. Que provoca el que s’anomena una “MERÀLGIA PARESTÈSSICA”, Que explicat de manera planera es tradueix en adormiment, dolor a l’àrea de distribució del nervi.



Fins i tot als EEUU a Detroit arriben a multar la gent que van amb els pantalons caiguts. De fet aquesta tendència dels pantalons caiguts ve de les pressons que als presos no els hi deixaven portar el cinturons i els hi queien els pantalons i ensenyaven els calçotets


- La segona fan caminar malament, amb excessiva rotació externa dels malucs, fet que provoca escurçament dels rotadors externs de maluc, és a dir els músculs que abracen la cuixa (pelvitrocanteris que van de la pelvis al trocànter que és el cap del fèmur)

Per acabar una frase:
“la MODA no vol dir COMODITAT i pot acabar passant factura!!!!”
Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3112210

domingo, 12 de septiembre de 2010

L’HIBERNACLE DE LES LLETRES UN ESCENARI ADIENT PER UN PÚBLIC EXCEL•LENT

Ahir a les 17h dintre de les activitats previstes a la setmana del llibre en català al Parc de la Ciutadella, vaig presentar en forma de classe pràctica el llibre “EL FISIOTERAPEUTA A CASA”.





Com podeu veure a les fotografies vaig tenir un públic d’allò més participatiu i aprofito novament des d’aquí per agrair-los la seva presència i espero que els hi hagi estat d’utilitat.







La propera presentació en forma de classe pràctica, serà el divendres dia 17 de setembre a les 18h30 a l’institut d’estudis Llerdencs, a la Plaça de la Catedral s/n- Espai Galerades a Lleida, (veure planell http://www.lluispuig.cat/)

Estic convençut que també ens ho passarem MOLT BÉ!!

jueves, 9 de septiembre de 2010

A LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ, NO HI PODEM FALTAR



El proper dissabte 11 de setembre, estaré present a la 28ena setmana del llibre en Català, concretament a les 17h presentant “EL FISIOTERAPEUTA A CASA”, en forma de classe pràctica a l’Hivernacle de les lletres, al Parc de la Ciutadella a Barcelona (veure planell http://www.lluispuig.cat/)


I el divendres dia 17 de setembre, estaré a les 18h30 a l’institut d’estudis Llerdencs a la Plaça de la Catedral s/n- Espai Galerades a Lleida, també en forma de classe pràctica (veure planell http://www.lluispuig.cat/)

Estic convençut que ens ho passarem MOLT BÉ!!

(http://www.setmanallibre.cat/; http://www.vienaeditorial.com/)

domingo, 5 de septiembre de 2010

LA PRIMERA CURSA DE LA TEMPORADA, JA L'HEM SUPERADA!


Durant l'estiu faig la meva particular pretemporada i avui tocava el primer examen, per dir-ho d'alguna manera. La primera prova escollida la Mitja Marató de Sabadell.


Ens ha fet un bon dia i podia haver fet molta més calor i que bonic és fer esport, que bé que ens ho passem i que ens va si es fa de forma coherent i amb l'ajut de persones qualificades per assessorar-nos, com trobava a faltar aquell allau de gent anant a cercar el seu dorsal, saludant-se i parlant de com ha anat l'estiu,escalfant-se,aquell caliu que hi ha quan estem preparats per sortir..... i puc donar fe que cada cop hi ha més gent que s'anima això de córrer.


Jo avui he tingut la sort d'anar molt ben acompanyat tota la cursa com podeu comprovar-ho a la fotografia, que estic al costat de l'Àlex un corredor experimentat, i que per ell la cursa era un entrenament de cara a la Marató de Grècia. M'ha portat animat durant tota la cursa i amb al ritme que ens havíem previst i marcat abans de sortir.


La gràcia que té això de córrer és que competeixes contra tu mateix, tu et fixes els teus objectius, és una mica el mateix que ens passa al dia a dia a la nostra tasca diària. O sigui que la DISCIPLINA que s'ha de tenir i l'ESPERIT de SUPERACIÓ de ben segur que els podem extrapolar a la nostra vida qüotidiana.


I com diria el filòsof: “ES POT GUANYAR PERDENT I ES POT PERDRE GUANYANT”


O sigui que primer repte de la temporada superat, ja en tenim una més per explicar.


GRÀCIES Àlex per la teva AJUDA i COMPANYIA!

miércoles, 1 de septiembre de 2010

TOT A PUNT PEL CURS 2010-2011, AMB LES PILES CARREGADES, NOUS REPTES ASSOLIR I MOLTA IL•LUSIÓ….COM SEMPRE !!!



Durant les vacances el fet de no haver d’anar a horari, de gaudir de la companyia de la família i amics, de poder sortir de la rutina diària, poder fer coses que habitualment no podem realitzar, fa que fem com diria aquell un “RESET”, d’altra banda necessari donat el ritme de vida que portem.

Jo durant aquest període és també quan aprofito per cavil·lar i pensar quina una en faré properament... sobretot quan surto a córrer cada matí a fer la meva particular pre-temporada. I enguany uns quants dies em va agafar per pensar que ens cal per progressar i m’anava anotant les parauletes que em sortien i ves per on deu ni do la llisteta (30).

Per progressar ens calen ganes de : treballar, estudiar, persistir, millorar, aguantar, visualitzar, indagar, investigar, pensar, escoltar, fer, sumar, anar, ser positius, posar, ser receptius, parlar, escoltar, pujar, ser pacients, resistir, canviar, esforç, intensitat, força, voler, passió, rauxa, patir i gaudir.....

De ben segur que si mi poso me’n sortiran moltes més però amb aquestes ja faig per tenir-les apuntades a la meva llibreteta màgica, per si em cal refrescar la memòria d’en tant en tant, quan m’agafa algun moment de tensió excessiva.

Aquest curs que estem apunt d’encetar m’IL·LUSIONA més que MAI, em manca poc temps per canviar de dígit, em sento ESTIMAT i BÉ FÍSICAMENT, novament amb MOLTS REPTES per endavant i sobretot MOLTS DESITJOS i MOLTES GANES de fer coses.

Em quedo amb la frase del llibre “LA BONA CRISI” de l’Àlex Rovira que diu:

“L’important no és la realització del desig, sinó el que el desig et fa fer per realitzar-te”

Espero que hàgiu carregat les bateries.

Ànims i endavant, salut i quilòmetres....