viernes, 16 de julio de 2010

PER ACABAR LA TEMPORADA PARLEM DELS CRUIXIMENTS ÀLIES “AGULLETES”

Els cruiximents es manifesten en forma de dolor muscular d’aparició progressiva després de l’exercici físic intens, però que no hi ha una lesió muscular. Seria com l’estadi previ a una lesió muscular. La seva màxima expressió és en les 24h-72h. Es donen en persones no entrenades per l’exercici físic intens.

Cada vegada se sent a parlar més de les DOMS ( Delayed Onset Muscle Soreness) que seria la Síndrome dolorosa d’aparició tardana.

Col·loquialment tot es consideren cruiximents, però no és així, els cruiximents serien l’estadi previ a una lesió muscular i les DOMS ja existeix una microlesió fisiològica.

Exemples: els cruiximents passen a la gent en general ( alhora de fer una excursió, o partit de futbol si no si està acostumat i les DOMS serien com els cruiximents de l’esportista ( una càrrega de treball exagerada).

Es tracta d’una sobrecàrrega esportiva desmesurada. Molt dolorosa, amb impotència funcional i que aquí si que parlaríem de microlesions fisiològiques de les cèl·lules musculars. Inici a les 24h i punt àlgid a les 48h.Ho podem veure a la fotografia




Com evitar-los? Sent conscients de les nostres possibilitats, amb entrenaments o activitats progressives, realitzant bons escalfaments abans de l’activitat, bons estiraments, hidratant-nos bé.

Com tractar-los? Si es tracten d’uns cruiximents, anar-nos adaptant a l’esforç en qüestió. Formen part del procès d’adaptació. Podem ajudar-nos de banys de contrast, exercicis... no quedant-nos parats sinó tot el contrari anar adaptant el cos a l’esforç. Si són les DOMS amb l’ajut d’un fisioterapeuta.

Els remeis casolans poden ser útils però en cap cas Miraculosos (begudes amb glucosa, ajuden al metabolisme dels glúcids i l’aspirina, efecte anticoagulant,cirulatori i analgèsic). Es tracta de prevenir sobretot les DOMS que ja hi ha una microlesió.


Avui acabem la TEMPORADA als "Matins de TV3" que ha estat molt complerta donat que vam començar parlant de les PROFESSIONS i AFICIONS que ja sabeu que volen.....BONES POSICIONS i seguidament hem acabat parlant de les diferents REGIONS que volen ......BONES ATENCIONS.

Espero que ens retrobem la propera temporada!

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3018610

No hay comentarios: