viernes, 7 de octubre de 2011

ELS BENEFICIS I LES PRECAUCIONS A L'HORA DE BALLAR



Avui amb l'ajuda de la Neus Gaja, directora i professora de l'Escola de Ball Neus Gaja de Vic, Llicenciada en INEF i ballarina de ball de saló esportiu durant 10 anys, en els quals ha estat campiona d'espanya en la modalitat de ball standar l'any 95 i Llatí els anys 97,98 i 2002 i en Jordi Llimós, Quiromassatgista i director del seu propi centre de quiromassatge i tai-txi a les Masies de Voltregà, alumne i professor col·laborador de l'escola de ball de neus Gaja, hem realitzat la secció de fisioteràpia.


El ball de saló és una activitat de baix impacte, fent-lo agradable per a persones de tota edat o estat físic. Posant menys èmfasi en "Exercitar-se fins que dolgui" i més en divertir-se.


El ball ens ofereix avantatges meravellosos: ens ajuda alliberar tensions, a conèixer gent, deshinibir-se, ens ajuda a controlar el pes, ens millora la circulació i la condició aeròbica. A més d'augmentar-nos la flexibilitat, la resistència, la coordinació i la memòria.


Les precaucions a tenir en compte serien com tota activitat física realitzar un escalfament abans de començar i a posteriori un refredament. Escollir el ball més escaient segons les característiques físiques de cadascu i aprendre bé la tècnica amb un bon professor i hidratar-se bé durant i després de l'activitat.


Aprofito aquestes quatre ratlles per agrair novament a la Neus i en Jordi, els convidats de luxe d'avui, que ens han ballat una salsa, un tango i un bolero i que han estat de gran ajut.



Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3740530

2 comentarios:

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Molt interessant això que dius de primer realitzar un escalfament també pel ball, crec que no s'hi pensa.

Fisioinquiet dijo...

Moltes Gràcies! Núria celebro que segueixis trobant la secció interessant. Petons