domingo, 4 de julio de 2010

DOLORS LUMBARS I DORSALS



El dijous passat parlàvem dels genolls i dèiem que per desequilibris musculars es podien produir dolors i problemes.

Avui ens centrem en una zona la DORSAL i LUMBAR on també podem dir que succeeix el mateix.

A mi ja sabeu que m’agrada seguir trencant mites, l’altre dia “el de pujar i baixar escales” no agafant-s’ho com un exercici. Avui aquella frase sovintejada i que a més d’un de nosaltres ens han dit: “Et fan mal les lumbars o les dorsals? Les has de reforçar!”

Això no seria ben be així! Anem a diferenciar entre els músculs de l’ESTÀTICA i els de la DINÀMICA. Això que pot semblar complexa és molt senzill.

Els de l’ESTÀTICA són els que ens ajuden a mantenir drets, no els contraiem voluntàriament sinó que es troben amb una certa tensió mentre estem en dansa, per tant tendeixen al cansament, a la CONTRACTURA i a la RETRACCIÓ o ESCURÇAMENT. Les lumbars i les dorsals i els isquiotibials es troben dins d’aquest grup, per tant sinó esdevenen casos molt concrets les hem de RELAXAR i ESTIRAR.

Podem dir que ha d’existir un equilibri entre les dorsals/lumbars, els isquiotibials, els abdominals i les cuixes (Quàdriceps).

Els DOLORS ens poden venir per DESEQUILIBRIS MUSCULARS (perquè ens duren les 24hores del dia) que ens donen diferents tipologies o postures (per exemple la postura en hipercifosis on hi ha molta compressió del disc), o bé per MALES POSTURES i MOVIMENTS REPETITIUS SENSE TENIR CURA de fer-los perquè no ens pateixi l’esquena.

Els de la DINÀMICA són els que podem contraure i relaxar quan volem, tendeixen a l’atrofia o a la distensió si no els treballem. Aquests més aviat els hem de TONIFICAR o REFORÇAR.

Hem de CUIDAR ambdues coses: el NOSTRE FÍSIC i els NOSTRES MOVIMENTS i POSTURES
En procesos de DOLOR AGUT s'ha de realitzar un repòs relatiu i no quedar-se massa parats, el més aconsellable és el menys temps possible!!!!

Perquè que volen les nostres ARTICULACIONS? BONES POSICIONS i BONES ATENCIONS!!!!!!

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2997573

No hay comentarios: