viernes, 11 de marzo de 2011

ALGUNS CONSELLS PER EVITAR-NOS CAIGUDES…


Les caigudes en la mesura que ens anem fent grans, alguns afectes d’osteoporosi, d’artrosi,.. són un problema de salut rellevant amb conseqüències físiques i psíquiques importants.
La prevenció de les mateixes en aquest sentit hi juga un paper bàsic per aconseguir efectes positius, això és el que hem procurat a la secció d’aquesta setmana.

Què hem de tenir en compte quan anem pel carrer? Vigilar les zones lliscants, no arrossegar els peus...
I a casa? Tenir cura amb les catifes, els cables que ens puguin fer entrebancar, compte a l’hora d’anar amb mitjons que no siguin antilliscants, evitar camises llargues, vigilar amb animals domèstics...
I al dormitori? No aixecar-nos del llit d’una revolada, fer la croqueta, tenir un llum a mà i encendre’l, per no anar a les fosques.
I al bany? A partir d’una certa edat millor disposar de dutxa que no de banyera, tenir estores antilliscants i si cal col·locar-nos algun agafador.
I a la cuina? Evitar posar al terra papers de diari, posar els utensilis a llocs fàcils, tenir cura amb els objectes pesats i calents i sobretot vigilar molt si ens hem d’enfilar per agafar alguna cosa.

Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3414651

2 comentarios:

Logos dijo...

Hola Lluís,

Ostres, com ha prosperat el bloc, des de l'últim cop que hi vaig entrar... Ja veig que no pares!!!

Molts bons aquests consells per evitar caigudes. Procurarem seguir-los, abans de trobar-nos ja a terra ;D!

Des del Grau de Logopèdia, aquest any els alumnes han iniciat també un bloc. Si hi vols fer una ullada... Els farà il·lusió rebre el comentari d'un famós :D.

Records i fins aviat!

Montse Torrents

Fisioinquiet dijo...

Ei Guapíssima,
M'alegra molt saber de tu! Si la veritat és que com sempre vaig fent cosetes. Passa'm el link del bloc de Logopèdia que hi entraré.
Salutacions
Fins aviat!