viernes, 20 de diciembre de 2013

A LA SECCIÓ D'AHIR AL FEM SALUT: CONSELLS PER EVITAR LESIONS EN AQUESTES DATES

A l'espai "Fem salut!" hem aprofitat, ja que s'apropa Nadal, per donar consells per evitar lesionar-nos durant aquestes festes en situacions que ens podem trobar en aquestes dates:

- Penjar motius nadalencs
- Trastejar amb l'olla del brou
- Anar de compres
- Moure mobles
- Les celebracions

Si voleu veure el video:

 

lunes, 16 de diciembre de 2013

EL FISIO A CASA: COM COMBATRE ELS EFECTES DEL FRED

fred lluis puig
Sabeu quins efectes pot tenir el fred en la nostra salut? Com podem combatre les contractures? Què podem fer per mitigar els dolors musculars quan tenim un refredat o una grip? Què hem de tenir en compte quan volem practicar esports d’hivern com l’esquí?
Aquestes han estat algunes de les preguntes que hem respòs a la secció d'avui del Tot és Possible de RAC1.

Si voleu ho podeu escoltar: http://rac1.org/totespossible/blog/com-combatre-els-efectes-del-fred/

jueves, 12 de diciembre de 2013

BICICLETA + CÓRRER = T2 L'ACTIVITAT DEL FEM SALUT D'AVUI

 
Avui des de les instal·lacions del DIR Up&Down de Barcelona, hem parlat d’anar en bici i córrer.
Es tracta d’una activitat molt completa que poden realitzar gent que practiqui esport habitualment, que no tingui cap impediment físic i que tingui ganes d’augmentar la seves capacitats (no solament córrer o solament anar en bici)
Rep el nom de T2, perquè és la segona transició de la triatló quan passes de la bicicleta al córrer.
 Cal entrenar la TRANSCISIÓ de bicicleta a cursa. No cal que corris molts quilòmetres després d’un entrenament de bicicleta, però convé que coneguis la sensació. Quan es passa de la bici (que no hi ha impacte) a la cursa s’hi arriba amb les cames carregades. Els primers quilòmetres de cursa les gambades han de ser més curtes fins que ens notem una mica més adaptats aquests esforç, sinó correm el risc de lesionar-nos tant pel brusc canvi biomecànic al que sotmetem les cames o per l’impacte que pateix el nostre cos.
 
Si voleu veure el vídeo: http://www.tv3.cat/videos/4810253
 

sábado, 7 de diciembre de 2013

GLUTIS FERMS....SINÒNIM DE SALUT

Tenir un cul ferm no només és estètic, sinó que és sinònim de salut ja que són significatius els avantatges que ens proporciona a nivell d’estabilitat i de prevenció de lesions.
Abans estàvem dissenyats per anar a quatre potes que el gluti tenia una funció bàsicament locomotora per les extremitats posteriors, a la posició bípeda, en que els glutis són sobretot uns grans estabilitzadors dels malucs i del genoll, tant com quan estem drets com quan caminem.
El Cul està format pel grup muscular dels glutis. Dins aquest grup muscular hi trobem:
Gluti major
Té una funció estabilitzadora tant a nivell de maluc com a nivell de genoll. S’inserta a la pelvis medialment i lateralment a nivell de la fàscia lata, ens evitarà que el genoll pateixi un valg dinàmic (Factor de risc del LCA) És el principal extensor de maluc i rotador extern
Gluti mig
Es tracta juntament amb el gluti major de l’altre gran estabilitzador de la pelvis. Quan ens posem a peu coix ens manté la pelvis recta. Un debilitament del mateix fa que caigui la pelvis. Fa l'elevació lateral de la cama.
Gluti menor
És el més petit dels 3, per això serà el més dèbil dels 3 o el que serà capaç de generar menys força. Ajuda al gluti mig en la seva funció d’aguantar la pelvis durant la marxa. Ajuda a l’elevació lateral de la cama.
El treball de glutis, que ens aporta:
- Prevé pubàlgies i protegeix de la ruptura del Lligament Creuat Anterior (LCA) evita el Valg de genoll.

- A més manté una bona estabilitat de la part central de cos (CORE). Sense aquesta estabilitat les extremitats no tindrien un punt fixe per anclar-se i començar el moviment.

- Aquesta estabilitat aconseguida per un to adequat també ens ajudarà a reduir dolors lumbars que sovint venen donats per desequilibris o males postures de la pelvis a l’espai.

Si voleu veure el video: http://www.tv3.cat/videos/4799252

martes, 3 de diciembre de 2013

POSSIBLES LESIONS "DIGITALS"

Us heu fixat com agafeu el mòbil? Amb quin dit escriviu missatges? Sempre feu servir el ratolí amb la mateixa mà? Són alguns dels moviments que fem moltíssimes vegades cada dia, i que a la llarga ens poden causar lesions musculars. Aquí teniu el link del Vídeo del Programa Generació Digital (@gendigital ) on em van convidar per donar alguns consells per evitar possibles lesions "digitals".

Si voleu veure el Vídeo: http://www.tv3.cat/videos/4795411

domingo, 1 de diciembre de 2013

EL DIJOUS PASSAT AL "FEM SALUT", VAM PARLAR DE COM EVITAR LES LESIONS TÍPIQUES DELS ESQUIADORS

Vam parlar de les lesions més habituals quan es practica l'esquí i de com poder evitar-les. L'esquí és un esport força exigent que suposa fer treballar braços, cames, fer girs de cintura i moviments amb el cap i per aquest motiu és molt important escalfar, estirar i hidratar-se.

Si voleu veure el vídeo:  http://www.tv3.cat/videos/4786471