jueves, 22 de agosto de 2013

COM S'HA DE PREPARAR EL COS PER FER UN MÀXIM ESFORÇ A LES 23h?


Aquesta és la qüestió que em van fer els companys d'esports3 de TV3 en referencia al partit que els hi tocava jugar ahir al FC Barcelona contra l'Atlètic de Madrid a l'anada de la Supercopa, i la meva resposta va ser la següent:

No el prepararan diferent que d’altres vegades, encara que ara ens pugui xocar una mica aquest horari. Aquests jugadors estan acostumats haver d’adaptar-se constantment a diferents compromisos durant la llarga temporada. Podem dir que tenen una gran “ADAPTABILITAT” que a més l’entrenen. No solament estan adaptats a un bioritme, al contrari. Per això a vegades ens sorprèn per exemple que arriben d’un viatge de matinada i al cap de poques hores fan un entrenament i després els hi donen un dia de descans, això no es res més que els tècnics i preparadors que tenen els controlen al màxim aquest entrenament adaptatiu. Ara em ve al cap un monogràfic d’un estudi que van realitzar amb motiu dels Jocs Olímpics de Pekin els Doctors Ramón Olivé Vilás , Esteban Gorostiaga (Adaptaciones al clima y al horario de Pekín’08), on relataven amb tota mena de detalls i proves els canvis que patia l’organisme i quines havien de ser les possibles adaptacions.
 
Gairebé amb tota probabilitat que hauran retrassat l’horari dels darrers entrenaments abans d’aquest partit, hauran modificat l’hora d’anar-sen a dormir i presumiblement també l’hora de llevar-se per tal de poder descansar al màxim possible i en quan a l’alimentació si quan juguen a les 20h 20h30 berenen a les 17h avui provablement ho hagin fet a les  19h30 i de manera una mica més copiosa. Un altre aspecte que de ben segur que tenen molt en compte donada la època de l’any és la hidratació, cal que arribin ben hidratats al partit, i que durant i al final del mateix també ho facin.