martes, 25 de septiembre de 2012

WHORKSHOP SOBRE PREVENCIÓ DE FATIGA POSTURAL A ISDIN

El passat dimecres dia 12 de setembre vaig realitzar una xerrada teòrico pràctica amb els treballadors de les oficines d'ISDIN.

M'ho vaig passar d'allò més bé, em vaig sentir molt ben acollit i crec que va ser molt profitosa per a tothom.

Aprofito aquestes quatre ratlles per agrair l'organització i en especial a les persones que van fer possible aquesta Jornada, que són: Isabel Coronado, Ana Borguñó, Raul Morilla i Sergi Malagrida.


lunes, 3 de septiembre de 2012

ENCETEM TEMPORADA AL "TOT ÉS POSSIBLE" DE RAC1



Perquè quan torno tot em fa mal? Estic molt cansat? Com podriem mirar d’evitar-ho? 
O si més no paliar-ho? Què no hauríem de fer?

La major part de gent hem deixat d’anar a horari
No hem cuidat tant la dieta
No hem practicat exercici de forma tant regular.
I què podem patir quan comencem a treballar:
Cansament, dolor muscular, insomni, dificultat en concentrar-se....
No ens hem d’espantar, ni alarmar!

Aquests símptomes poden ser habituals a la reincorporació a la feina i es poden veure més marcats si es practica un oci passiu, en el que seria més necessari una setmana abans del retorn regular els cicles de son, menjars i anar reiniciant les activitats de major complexitat intel·lectual.
Per contra si es practica un “oci més actiu”, es realitzen excursions, es practica esport, visites culturals...el retorn “la tornada a l’escola” és menys traumàtic.

O sigui que els que encara hi siguin a temps en funció del tipus de vacances que duguin a terme que la darrera setmana ja vagin més a horari si és possible.
Progressivament hem de retornar als nostres hàbits quotidians: normalitzar horaris, activitats esportives, dieta/alimentació cal que escolteu atentament a la Magda Carles que de ben segur que us donarà savis consells pel retorn.

En el meu cas recordar-vos que aquest retorn és com una pre-temporada que també passem tots plegats, no solament els esportistes (Futboleros, jugadors de basquet...) sinó que ens passa a nosaltres. Ells és l’època dels cruiximents “agulletes”, sobrecàrregues i a nosaltres se’ns manifesta així.

Si voleu escoltar els consells d'avui: 
http://rac1.org/totespossible/blog/el-fisio-a-casa-2/