jueves, 26 de abril de 2012

AVUI HA TOCAT DE PARLAR D’EXERCICIS PER A POSAR-NOS EN FORMA DE CARA A L’ESTIU


D’entrada cal dir que hauríem de començar a fer una activitat cardiovascular com podria ser caminar a un pas viu, activitat a l’aigua, bicicleta, el·líptica… per tal de començar a posar en dansa el nostre cos.

Hem aprofitat per ensenyar alguns exercicis propioreceptius d’equilibri, de transferència de càrrega, així com algun combinat de cames i tronc i també de glutis i d’estirament.

Cal anar-nos marcant petits reptes i ser constants, ja que una flor no fa estiu...

UN SANT JORDI PER RECORDAR!



El Sant Jordi d'aquest any ha estat genial:  he estat en diferents stands, he signat força, he anat amb els companys de RAC1 al Palau Robert, m'he retrobat amb molta gent amb ganes de coneixem i d'altres coneguts.... és d'aquells dies que arribes a casa esgotat però molt content.


A més anava veient passar la munió de gent i alguns feien comentaris quan em veien: mira el fisio de la tele, és aquell que surt per la ràdio amb l’Elisenda al RAC, se’t veu diferent al natural..... però em quedo amb un que diu: “si mira el fisio el Lluís Puig, és que la fisioteràpia està de moda”

Em quedo amb aquesta darrera per emfatitzar que no és que estigui de moda, sinó que es coneix més la tasca que realitzem els fisioterapeutes i la necessitat que hi ha de la mateixa.



lunes, 23 de abril de 2012

DIA DE SANT JORDI AL PALAU ROBERT AMB EL TOT ÉS POSSIBLE DE RAC1




Avui he tingut l'oportunitat de poder fer secció especial de "El Fisio a Casa" al Programa TOT ÉS POSSIBLE de RAC1, tot parlant del meu nou llibre: "Els Secrets del Fisioterapeuta"


A més hem pogut fer participar de manera activa al públic assistent i així avui hem fet una secció amb la pràctica "in situ".

Moltes gràcies al públic per la seva assistència i participació i a l'Equip del TOT ÉS POSSIBLE per la seva invitació.

Si voleu escoltar-ho:  http://rac1.org/totespossible/podcasts/el-fisio-a-casa-23-04-12/

sábado, 21 de abril de 2012

DISSABTE 21 D'ABRIL PEL MATÍ SIGNANT LLIBRES AL CORTE INGLES DE SABADELL


Aquest matí de 13h a 14h he estat signant llibres al Corte Inglés de Sabadell. Moltes gràcies a la gent que ha vingut i al Corte Inglés per la seva invitació i la seva amabilitat.

Ara fins dilluns que el meu recorregut serà el següent:

 A les 10h, fotografia oficial dels autors de Sant Jordi a l'Hotel Regina. Firmes de 11h a 13h a la parada de Viena editorial situada al passeig de Gràcia a l'alçada del n.25, de 14h30 a 15h entrevista i part pràctica pels assistents del programa TOT ÉS POSSIBLE al Palau Robert, seguidament actualitzacions al Twitter @fisioinquiet de la resta de la Jornada que estaré entre la Parada de Viena Editorial de Rambla Catalunya n.47 o la de Passeig de Gràcia n.25 o l'stand 107 enfront del Liceu

viernes, 20 de abril de 2012

PRESENTACIÓ A GIRONA A LA SALA D'ACTES DE LA FUNDACIÓ DEL VALVI


Davant d'una setantena d'assistents i en companyia dels meus dos bons AMICS en Pep Marí, Cap de psicologia del CAR de Sant Cugat, i en Rafel Donat, Fisioterapeuta i Responsable de l'Àrea Social de la Junta de govern del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, hem presentat el llibre Els Secrets del Fisioterapeuta. Hi hagut temps per recordar anècdotes, per jugar tot explicant les diferents parts del llibre, així com temps per compartir, conversar i signar llibres als presents. 



Moltes gràcies als assistents, a la gent de la Fundació del Valvi per tracte dispensat i també en Pep i en Rafel per les seva ajuda i generoses paraules.

Ens ho hem passat d'allò més bé, crec que TOTS PLEGATS.

D'aquí unes horetes dissabte 21 seré al Corte Inglés de Sabadell signant llibres de 13h a 14h

jueves, 19 de abril de 2012

PRESENTACIÓ A BARCELONA EN EL CORTE INGLES DEL PORTAL DE L'ÀNGEL


Amb l'ajuda de l'Elisenda Camps presentadora i directora del programa "TOT ÉS POSSIBLE" de RAC1 i de la Montse Nuevo Fisioterapeuta i Presidenta de la Societat Catalano Balear de Fisioteràpia, dues dones guapíssimes, bones amigues que són qui m'han fet el pròleg i l'epíleg respectivament, hem realitzat la presentació del llibre Els Secrets del Fisioterapeuta a Barcelona.


Amb una sala plena a vessar i gent dreta ens ho hem passat d'allò més bé explicant-nos anècdotes personals viscudes i relacionades amb el llibre i fent participar a la gent tot explicant-los una mica més del contingut del mateix.


Moltes gràcies als assistents, a la gent del Corte Inglés pel tracte dispensat i a l'Elisenda i a la Montse per les seves generoses paraules i la seva aportació al llibre.

Demà cap a Girona a la sala d'actes de la Fundació del Valvi a les 19h30 que es troba al Carrer Jaume I n.42

miércoles, 18 de abril de 2012

COM PREVENIR EL MAL D'ESQUENA EN EL NOSTRE DIA A DIA

Aquest era el tema a la Secció d'avui de "El Fisio a Casa" del Tot és Possible de RAC1.
Molt de compte amb la posició que agafem quan netegem la casa, ens fem el llit, rentem els plats, planxem la roba o cuinem. Està demostrat que realitzant aquest tipus de tasques domèstiques amb una mala postura podem provocar-nos mal d’esquena.

Si voleu escoltar-ho: http://rac1.org/totespossible/podcasts/el-fisio-a-casa-18-04-12/

PRESENTACIÓ A SABADELL A LA LLIBRERIA ABACUS

Acompanyat de la Sandra Rivera i en Víctor Colomer hem fet la segona presentació del Llibre Els Secrets del Fisioterapeuta. Davant la presència d'una cinquantena de persones amb ganes de gaudir, hem presentat el llibre. Ha estat d'allò més participativa en Victor m'ha fet un "Cara a Cara" dels seus i amb la Sandra hem jugat fent participar a la gent. Moltes gràcies a tots als assistents, als Companys de la Llibreria Abacus pel tracte dispensat i a la Sandra i el Víctor per ajudar-me.

Demà més! Estaré a Barcelona al Corte Ingles del Portal de l'Àngel a les 19h.

martes, 17 de abril de 2012

PRESENTACIÓ A GRANOLLERS A LA LLIBRERIA "LA GRALLA"


Acompanyat d'en Jordi Sanui periodista encarregat dels esports del programa "Els Matins" de TV3 i els meus companys Fisioterapeutes de l'Hospital de l'Esperit Sant en Xavier Berruezo i en Miquel Barbany he realitzat la primera presentació del meu nou llibre "Els Secrets del Fisioterapeuta".

Davant d'una seixantena d'assistents hem fet una presentació del tot original, parlant d'anècdotes sobre mi i relacionades amb el llibre, així com del llibre. A més he conegut a la Núria Sagués una infermera que feia 2 anys i mig que ens parlàvem bloquejant-nos, que té tres blocs excel·lents http://apeucoix.blogspot.com.es/ ,  http://apuntsinfermeria.blogspot.com.es/ i http://pambolixocolata.blogspot.com.es/. I el seu marit en Narcís que en té un altre http://lalionesa.blogspot.com
Moltes Gràcies a tots als assistents i als companys de la Llibreria "La Gralla" pel tracte dispensat i al Jordi, el Miquel i en Xavi.


Demà cap a Sabadell a la LLibreria Abacus del Carrer Tres Creus a les 19h, Fins demà!

domingo, 15 de abril de 2012

ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA

Aquest és el títol del meu segon llibre que estic apunt de començar a presentar. Permeteu-me que us en faci cinc cèntims abans de recordar-vos els llocs i les hores on tinc previst de moment presentar-lo.


Té tres parts:

- Una primera per conèixer més el cos de dalt a baix, on us proposo una prova a cada segment del cos, una serie d'exercicis, de recomanacions i resolc unes questions típiques, tot amb l'intenció de comprendre millor com funcionem.

- Una segona part que tracta de com hauríem de realitzar les nostres activitats quotidianes: els que treballem drets, els qui treballen asseguts, els qui ens toca manipular càrregues i fer forces moviments repetitius. Aquesta segona part l'intenció és la d'explicar com l'hauríem d'utilitzar el nostre cos en el nostre dia a dia. Tot donant consells pràctics de com millorar les nostres postures i manera de fer.

- Una tercera part que tracta de com fer esport, però tot fent salut. Pretenc explicar de manera genèrica per la gent aficionada quines són les precaucions a tenir en compte alhora de practicar esport. A més parlo de 5 esports més sovintejats. Aquesta darrera part l'intenció és la d'explicar com utilitzar amb precaució el nostre cos alhora de fer esport, donat que és molt important fer una activitat física però no a qualsevol preu.

Bé, nomes em resta dir que esta fet amb molt de carinyo i amb l'intenció de que sigui d'utilitat per a tots els públics, petits i grans. Es tracta d'un llibre molt didàctic, planer i de lectura ràpida.


Les primeres presentacions previstes són:

17/04/12 Granollers Llibreria la Gralla a les 19h
18/04/12 Sabadell Llibreria Abacus a les 19h
19/04/12 Barcelona Corte Ingles Portal de l'Àngel 19h
20/04/12 Girona Sala Fundació del Valvi 19h30

Per a més informació ( adreces i detalls de darrera hora..) entreu a: http://www.lluispuig.cat/

viernes, 13 de abril de 2012

AVUI HEM PARLAT DE LES RAMPES I DEL MEU NOU LLIBRE "ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA"


Què és una RAMPA?


Una contracció muscular sobtada involuntària que normalment és dolorosa i que cedeix espontaniament.

Perquè es produeix?

Per fatiga o esgotament muscular (per una manca d’entrenament) o per un desequilibri electrolític ( dèficit d’alguns minerals: potassi, calci, magnesi, clor, sodi...) o deshidratació

Problemes de mala circulació que dificulten el retorn venós i que poden afectar a embarassades, persones amb varius i persones amb hàbits sedentaris

On es solen produir?

Sobretot als panxells (bessons), i es poden produir en d’altres llocs com les cuixes, peus i mans.

Quan apareixen que hem de fer?

Cal estirar el múscul afectat. Trencar el Mite: quan apareix tocar amb el peu al terra per notar el fred, la rampa se’n va no per la fredor sinó que al posar el peu al terra ja estem estirant una mica el panxell.

Perquè apareixen més a la nit?

Deixem el múscul en qüestió en posició d’escurçament i es fatiga.

Com les podem prevenir?

Amb una correcte hidratació (2litres aigua al dia aprox. Però no concentrats tant sols en els àpats), alhora de practicar esport escalfar i estirar correctament i si són degudes a problemes circulatoris fer exercicis de retorn venós. Menjar aliments rics amb minerals i dieta variada.


ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA


Es tracta d'un llibre que ens explica com funcionem de cap a peus i ens relata com cuidar-nos diàriament. Hi trobareu una pauta senzilla d’exercicis que resulta molt eficaç per prevenir els dolors musculo- esquelètics tant en la vida diària com a la feina o fent activitat física. A més es dóna resposta a alguns dels dubtes més habituals sobre com es pot alleujar el dolor un cop ja hi és i es fan suggeriments que ens seran molt útils per evitar que es torni a repetir.


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí:  http://www.tv3.cat/videos/4048130