viernes, 28 de octubre de 2011

AVUI PARLEM DE LES PRECAUCIONS A L'HORA DE PRACTICAR EL TENNIS TAULA



Amb la col·laboració del Joaquim Badia, que aprofito aquestes quatre ratlles per agrair-li la seva col·laboració, hem parlat dels beneficis i les precaucions a l'hora de practicar l'esport del tennis taula.
D’entrada hauríem fer una diferenciació entre “Ping-Pong” i “Tennis Taula”. El Ping Pong podríem dir que és el joc de taula on sovint no es respecten les normes ni tècniques del joc i tan sols es tracta de passar la bola a l’altre costat i sembla que no exigeix massa desgast físic. Per contra el “Tennis de Taula” ja podem dir que es tracta d’un esport, a més Olímpic des de l'any 1992. Que es pot practicar pràcticament tota la vida, que comporta un exercici físic important utilitzant: els braços, les cames i els malucs.Es tracta d'una activitat física de baix impacte que amb el coneixement que hi ha a dia d’avui presenta poques lesions.

BENEFICIS QUE ENS COMPORTA
- Ens exercita: el cervell (per tant a la gent gran li pot ajudar a retrassar els efectes senils), la vista, la coordinació, els reflexos i sobretot practicat a un bon nivell l’ESTRATÈGIA i l’ANTICIPACIÓ

- Ajuda als joves a millorar la seva coordinació psicomotriu i la seva concentració.
- Ens ajuda a controlar el pes, per tant evita l’obesitat (hipertensió i la diabetis)
- Millora la circulació i la condició aeròbica. Estimula el sistema cardiovascular, atès que el seu cos es balanceja alternant els malucs i els músculs. Es tracta d’un exercici aeròbic.

PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE
- Es realitza un treball intens de braços, cames i malucs. Per tant: bon Escalfament i refredament
- Es tracta d’una activitat asimètrica per tant cal realitzar un bon  treball compensatori.
- La hidratació ens ajuda a prevenir les tendinitis, recordo la meva etapa de jugador quan estava intern al CAR de Sant Cugat ens van fer un estudi al respecte.
- El Calçat: que s’adapti a la superfície de joc
- Les lesions típiques són: sobrecàrregues musculars (cames i columna), espatlla, avantbraç i canell o alguna contractura

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3778130


A més he tingut el privilegi de compartir sofà amb el meu psicòleg i AMIC, en Pep Marí, que ens ha presentat el seu nou llibre "Aprender de los Campeones". I he aprofitat per explicar alguns dels nostres secrets més ben guardats.

jueves, 27 de octubre de 2011

MOLTES FELICITATS PEP!! QUIN GRAN LLIBRE...

Aquesta tarda he tingut el plaer i l'honor de participar de manera activa en la presentació del llibre "APRENDER DE LOS CAMPEONES", escrit pel meu bon amic Pep Marí.

Ha estat un acte del tot original, profitós i alhora molt emotiu. He compartit taula amb 4 amics més del Pep: Rafel Jofresa, Jordi Serra, Ana Julia i Marc Negre. Tots hem llegit un fragment del llibre escollit per cadascun de nosaltres, i l'hem acompanyat d'alguna anècdota o vivència que hàgim tingut amb en Pep. I així l'hem ajudat  a fer la seva caricatura i a construir i dibuixar la piràmide de la portada del seu llibre.

I us puc confessar que entre el que ens ha explicat el Pep i el que ha dit cada AMIC d'en Pep he tornat cap a casa amb la satisfacció d'haver après algunes coses, que de ben segur que em seràn d'utilitat.

Igual que penso que pot ser de gran utilitat a molta gent aquest llibre, sobretot per tothom qui vulgui progressar en les seves activitats quotidianes no solament esportistes, i que el podem qualificar d'autoajuda i escrit per un grandissim psicòleg.


Enhorabona Pep i GRÀCIES per ajudar-nos a créixer!

miércoles, 26 de octubre de 2011

PRESENTACIÓ A GIRONA DEL LLIBRE "APRENDER DE LOS CAMPEONES"


Demà dijous a les19h hores presenta el seu nou llibre "APRENDER DE LOS CAMPEONES" el meu bon amic Pep Marí, Cap de Psicologia del Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat del Vallès, a l'Escola Montesori que es troba situada just davant del Club de Tennis Girona.
Es tracta d'un llibre molt pràctic i a la vegada de molta utilitat, perquè ens exposa quines són les bases del rendiment personal en forma de fòrmules matemàtiques, il·lustrades i demostrades amb casos d'esportistes, entrenadors, metges i gent ben diversa.
Si volem assolir el nostra màxim rendiment en el dia a dia, aquest llibre no ens pot faltar, perquè ens ajudarà moltíssim per assolir-lo. Ja que ens ensenya coses indispensables com: poder aprendre, voler aprendre, saber aprendre i poder demostrar lo après!

A més no us puc desvetllar com serà la presentació, però el que si que us puc avançar és que serà molt original i que al Pep li encantaria que siguessim molta gent!

Fins demà, us hi espero!

viernes, 21 de octubre de 2011

PREMI AL FISIOTERAPEUTA DE L'ANY 2011

      

Ahir per mi va ser un dia molt ESPECIAL! Ponència i Guardó, tant sols em resta dir novament  MOLTÍSSIMES GRÀCIES!
En 1er lloc voldria agrair al COL·LEGI DE FISIOTERAPEUTES aquest guardó


En 2on lloc m’agradaria aprofitar aquest moment per dir que totes les coses que faig només són possible de poder fer-les GRÀCIES a l’ajut de poder estar formant part de BONS EQUIPS i rodejat de gent que té moltes ganes com tu i que t’ajuden a estar a l’alçada.

No voldria oblidar-me de ningú i de manera ràpida i global m’agradaria repassar els diferents llocs que estic actualment i dir-los que una part d’aquest reconeixement és GRÀCIES a ELLS:

- A l’HOSPITAL DE L'ESPERIT SANT, i d’una manera molt especial al Dr. Aragón (per mi i per molts dels que el coneixeu un traumatòleg diferent) i a l’Equip de Fisioterapeutes que tinc el privilegi de ser-ne actualment el capità, el FISIOTEAM, que el nostre leimotiv és: “AMB POC FER MOLT”.... això si “AMB IL•LUSIÓ!!!”

- A la SOCIETAT CATALANO BALEAR DE FISIOTERÀPIA que des que vaig començar l’aventura el 2004 de pertànyer a la Junta, que el principal culpable va ser el meu bon amic el Toni Morral, i amb la col•laboració de la Montse Nuevo, anem aprenent amb els companys que integren la Junta i també amb tota la Junta de l’Acadèmia abans amb el Dr. Bombi, ara amb el Dr. Net i sempre amb la Mercè Balcells la seva gerenta, fet que m’esta suposant un enriquiment personal i un bon bagatge.

- A les UNIVERSITATS tant la UIC, com la FUB, que sempre m’he sentit molt ben acollit, on he fet bons amics i companys que també m’ajuden a poder estar al dia i assessorar-me. I a FISIOFORMACION que em permet poder fer formació de l'espatlla, arreu de l'estat Espanyol.

- A la CONSULTA amb el Juanjo, el Pere i el meu germà Puig "Petit"


- La meva nova aventura de FISIODESCANS, trobant al Pere i el Franck, dos companys excepcionals de viatge, que sense ser fisioterapeutes m’estan aportant una experiència inoblidable i a més defensen al fisioterapeuta com el que més i ens hem ben trobat, en aquest crec que ja gran projecte d’incorporar fisioterapeutes en el món del descans.

- A NIVELL INTERNACIONAL voltant tot el possible i finalment incorporant-me enguany en aquest proper mes de gener impartint docència.

- I en aquests darrers 3 anys les col•laboracions als MITJANS DE COMUNICACIÓ: TV3 i RAC1. Recordo moltes nits abans sense poder dormir, trucant amb un o l’altre corroborant argument per no dir res que no toqui! Però que em fa estar viu. I he tingut la crítica constructiva de la gent més propera a mi i del meu psicòleg en Pep Marí, des del primer dia.

He parlat de CIÈNCIA (SCBF), DOCÈNCIA (UIC,FUB i FISIOFORMACIÓN), ASSISTÈNCIA (HES i FIOST) i això suma 3 potes i la pota que manca de la cadira és la de la FAMÍLIA, sense el seu recolzament la cadira aniria coixa i haig de dir que sovint no és fàcil, però mica en mica al anar obtenint resultats fa que sigui més portable.

Tot això és possible gràcies a la meva fórmula, més ben dit la que tenim a mitges amb el Pep Marí, el meu psicòleg, i que procuro seguir fil per randa:

GANES DE FER COSES + HUMILITAT + ORDRE = PROGRÉS i m’està funcionant!

Ara voldria acabar també amb una teoria del Pep que també comparteixo:

“SI NO MILLORES EMPITJORES, NO EXISTEIX LA FASE DE MANTENIMENT!” el problema és que un no se n’adona quan comença a empitjorar, però jo amb tota la gent que tinc al meu voltant que m’estima i m’aprecia, confio en que si veuen que em torço m’adrecin. I m’ajudin a seguir progressant!

MOLTES GRÀCIES I VISCA LA FISIOTERÀPIA!!!

martes, 18 de octubre de 2011

AHIR VAIG ESTAR AL PROGRAMA "A BONA HORA" DE RÀDIO SABADELL

El 80% de la població pateix mal d'esquena. Una de les causes principals és el sedentarisme: treballem asseguts davant d'un ordinador, al cotxe, al sofà... Per tal d'evitar aquests problemes, avui hem donat alguns consells pràctics per a tots aquells que treballin davant l'ordinador: com ens hem d'asseure, quina ha de ser l'alçada de la pantalla o on hem de col·locar el teclat i el ratolí. El primer pas per evitar les lesions és ser conscients de per què es produeixen i poder-les prevenir a temps.

Si voleu escoltar-ho cliqueu aquí:

martes, 11 de octubre de 2011

AVUI AL "TOT ÉS POSSIBLE" HEM ANAT A CAÇAR BOLETS



Avui hem parlat de les precaucions a tenir en compte a l'hora d'anar a caçar bolets, alguns dels aspectes que cal tenir cura són els següents:


- Treball de cames (caminar, específic al gimnàs a la cinta...) previ a la temporada boletaire, o per exemple baixar un parell de parades abans de la que toca quan agafem l'autobus i així anem fent una mica de fons.


- Escalfar una mica al baixar del cotxe quan arribem al bosc, fent petits moviments abans de començar a fer pujades i baixades i ajupir-nos.I al acabar fer una mica d'estiraments de cames (panxells, isquiotibials i quàdriceps).



- Ajudar-nos d'un bastó que té una doble funció: poder recolzar-se en ell quan calgui i per separar les herbes i els matolls i així no haver-nos d'ajupir sense motiu.


- Quan ens ajupim ho fem fent la posició del cavaller, o quedar-se a la gatzoneta per un instant, però el que s'ha de mirar d'evitar és inclinar-se cap endavant amb els genolls estirats.


- En el bosc el terreny és irregular i cal que anem ben calçats, amb botes o sabatilles que ens quedin els turmells ben agafats. Tant per no relliscar, com per anar ben equilibrats.Cal dir que si desgastem més les sabates per un costat de forma considerable seria recomanable anar a visitar un podòleg que ens fes un estudi de la marxa.


- El fet de caminar és una activitat cardiovascular saludable i ens va molt bé pels nostres cartílags dels genolls, que es troben revestint la part final dels ossos i són com esponges, el líquid sinovial entra i surt, d'aquí la importància de caminar perquè es realitza una COMPRESSIÓ/DESCOMPRESSIÓ i així es nodreig el cartilag. És acosellable caminar 1 passa per segon un mínim d'uns 30 minuts diaris.



Bé, espero que hagi estat d'utilitat!!!



Si voleu escoltar el podcast : http://rac1.org/totespossible/

lunes, 10 de octubre de 2011

BLOG DE FISIOTERÀPIA D'ESPATLLA



Aquest cap de setmana he donat vida al meu nou blog, que porta per títol "FISIOTERÀPIA D'ESPATLLA", i com el seu nom indica el seu contingut serà integrament sobre l'espatlla.


Sobre els Congressos, Jornades, Tallers i Cursos que participo i sobre tota la informació que cregui que pot ser d'utilitat pels fisioterapeutes que tracteu espatlles diàriament।


Espero que us pugui ser d'utilitat! I potser us agradi fer-vos seguidors del mateix...

viernes, 7 de octubre de 2011

ELS BENEFICIS I LES PRECAUCIONS A L'HORA DE BALLAR



Avui amb l'ajuda de la Neus Gaja, directora i professora de l'Escola de Ball Neus Gaja de Vic, Llicenciada en INEF i ballarina de ball de saló esportiu durant 10 anys, en els quals ha estat campiona d'espanya en la modalitat de ball standar l'any 95 i Llatí els anys 97,98 i 2002 i en Jordi Llimós, Quiromassatgista i director del seu propi centre de quiromassatge i tai-txi a les Masies de Voltregà, alumne i professor col·laborador de l'escola de ball de neus Gaja, hem realitzat la secció de fisioteràpia.


El ball de saló és una activitat de baix impacte, fent-lo agradable per a persones de tota edat o estat físic. Posant menys èmfasi en "Exercitar-se fins que dolgui" i més en divertir-se.


El ball ens ofereix avantatges meravellosos: ens ajuda alliberar tensions, a conèixer gent, deshinibir-se, ens ajuda a controlar el pes, ens millora la circulació i la condició aeròbica. A més d'augmentar-nos la flexibilitat, la resistència, la coordinació i la memòria.


Les precaucions a tenir en compte serien com tota activitat física realitzar un escalfament abans de començar i a posteriori un refredament. Escollir el ball més escaient segons les característiques físiques de cadascu i aprendre bé la tècnica amb un bon professor i hidratar-se bé durant i després de l'activitat.


Aprofito aquestes quatre ratlles per agrair novament a la Neus i en Jordi, els convidats de luxe d'avui, que ens han ballat una salsa, un tango i un bolero i que han estat de gran ajut.



Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3740530