sábado, 24 de septiembre de 2011

TORN PER ANALITZAR LA GENT QUE JUGA A LA PETANCA

Ahir a la segona secció de la temporada va tocar analitzar la gent que juga a petanca. Podem dir que es tracta d'una activitat física de baix impacte, practicada a l'aire lliure, on a més de l'efecte desestressant, et vas ajupint i aixecant i realitzant moviments de manera lenta però continuada. A més s'ha de realitzar un treball de precissió i coordinació del moviment.



Al ser practicada per persones d'una certa edat, augmenta l'incidència de lumbàlgies produïdes pel moviment repetit de flexoextensió lumbar alhora de recollir les boles. Com a precaucions podriem dir als jugadors que cal que escalfin i refredin i s'ajupin correctament al recollir les boles del terra.

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3702930

domingo, 18 de septiembre de 2011

CAP DE SETMANA A LIÓ, DE CONGRÉS I REUNIÓ

He viatjat novament molt ben acompanyat d'uns quans fisioterapeutes del Servei de Fisioteràpia de l'Hospital a Lió, que enguany es celebrava el Vè Congrés de la Societat Francesa de Reeducació de l'Espatlla (SFRE) i el IV de la Societat Europea (EUSER), d'una manera conjunta.


El Congrés ha estat punt de trobada dels Cirurgians-traumatòlegs més importants d'espatlla, tant d'Espanya, amb una gran participació Catalana, com d'Europa, així com de reconeguts fisioterapeutes d'arreu.


Hem pogut compartir, discutir i comprovar que estem al dia del que s'està fent actualment, tant a nivell de cirurgia com a nivell de fisioteràpia.



Ha estat un cap de setmana per fer ciència i convivència en EQUIP, tan els que hi hem anat com els que s'han hagut de quedar. Cal aprofitar al màxim aquests moments, que de ben segur que ens serviran per poder seguir progressant com a fisioterapeutes.

lunes, 12 de septiembre de 2011

AVUI M'HE ESTRENAT COM A COL·LABORADOR DEL PROGRAMA "TOT ÉS POSSIBLE" DE RAC1



Aquesta tarda hem realitzat la primera secció de "El FISIO A CASA", en el programa de l'Elisenda Camps, que apart de que em fa molta il·lusió aquest nou repte, d'altra banda crec que poder col·laborar en un programa com aquest, encara dóna més força al meu sobrenom.

Avui com que ha començat oficialment el nou curs escolar, ens hem centrat en l'excessiu pes que han de suportar les columnes dels nens alhora de traginar les seves motxilles, i també hem tingut temps de parlar de la manera de vestir dels joves.


Com a solucions al problema de les motxilles, les precaucions que hauríem de tenir en compte serien:


- Evitar motxilles grans si el nen és petit, cal una motxilla proporcionada d'acord amb el tamany del nen/a


- No carregar tant i fraccionar els volums dels llibres: pensar i organitzar-se bé i no portar-los tots cada dia. I si es pot fer ús d'alguna taquilla, aprofitar-ho



- Cal portar la motxilla ben posicionada a la zona dorsolumbar, amb les dues nanses, els tirants haurien de ser amples preferiblement i cal portar-la subjecta tan a prop del cos com sigui possible.



- L'acte de penjar-la per no patir és posar-la al damunt la taula, doblegar els genolls i agafar-la amb les dues mans.


- Els objectes més pesats haurien d'estar el més propers a la columna.


A més el mal d'esquena també ens ve produït per la manca d'activitat física i males postures.


La postura correcta és asseure's sempre tan enrere com es pugui de la cadira, recolzant els peus al terra i amb una flexió de genolls a l'alçada dels malucs. Procurant evitar que s'arrodoneixi la zona lumbar.


Hem acabat parlant de la moda dels joves de portar els pantalons caiguts, que poden comportar 2 conseqüències negatives:


La primera i pitjor, una compressió del nervi femorocutani lateral. Que explicat de manera planera es tradueix en un adormiment i dolor a l'àrea de distribució del nervi.


La segona fan caminar malament, amb excessiva rotació externa dels malucs, fet que provoca un escurçament dels mateixos.


Si voleu escoltar l'audio, cliqueu aquí: http://rac1.org/totespossible/ (EL FISIO A CASA 12/09/11)


I si teniu alguna consulta o opinió procuraré contestar-la. Fins aviat ;)

sábado, 10 de septiembre de 2011

PRACTIQUEM L'ESPORT I LES NOSTRES AFICIONS EN LES MILLORS CONDICIONS!!!



Amb aquest bonic "leimotiv", el divendres passat vaig encetar la primera secció de la temporada al programa "Els Matins" de TV3.


Aquest any el meu propòsit és parlar dels beneficis que ens comporten el practicar diferents esports de manera "amateur" o algunes aficions, i a més esmentar algunes precaucions a tenir en compte. Evidentment deixant ben clar que no tinc cap intenció en voler rivalitzar en cap cas amb els entrenadors, professors o preparadors dels diferents esports.


Del golf vam destacar les caminades que implica que ens van molt bé i ens ajuden a prevenir l'osteoporosis, els efectes positius que té sobre el sistema cardiovascular, a més de l'efecte desestressant.


La major part de les lesions que se'n deriven són a la zona de l'esquena o de l'espatlla i solen venir produides per un mal escalfament.Per tant vam emfatitzar en realitzar un bon escalfament i un bon refredament, a més d'aprendre la tècnica amb un bon professor.


Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3679270

lunes, 5 de septiembre de 2011

A PUNT PER COMENÇAR LA NOVA TEMPORADA!



Ahir per posar punt i final definitiu al periode vacacional vaig córrer la mitja marató de Sabadell, al costat del meu bon amic Àlex i d'una parella que vam conéixer durant la Cursa la Blanca i en Jordi. Per cert, aprofito l'avinentesa per agrair-los a tots la seva companyia i ajuda.




Durant l'estiu és quan faig la meva particular pretemporada podent sortir a córrer diariament i aquesta primera cursa em serveix per veure si he fet els deures correctament. I la veritat és que la cosa ha anat d'allò més bé!


Avui comença una altra carrera la de la temporada 2011-2012, amb nous reptes: ràdio, televisió, ponències, classes i esperar sortir del difícil moment que estem passant a nivell hospitalari. Però sempre amb molt d'optimisme, passió i autoconfiança.


Dieu-me profund o filosòfic, però em quedo amb una "perla" de les que surten al llibre del Francesc Torralba, "PARAULES PER SER FELIÇ":


"Si vols una bona vida

no et planyis del passat:

Comença sempre a refer-te

com si tot just fossis nat.

Ton dever de cada dia

el dia ja te'l dirà:

Complau-te en allò que facis

i estima allò que l'altre fa.

No tinguis odi a ningú...

i deixa a Déu fer més que tu"


GOETHE (Traducció de Joan Maragall)


Bona temporada 2011-2012!!