domingo, 19 de junio de 2011

AQUESTA SETMANA BASQUET I CAVALLS




Aquesta setmana vaig tenir l'oportunitat de compartir sofà amb el genial entrenador del Barça de Basquet, en Xavi Pascual. Amb qui en un moment de l'entrevista vam destacar la tasca preventiva que duent a terme els seus jugadors, embenant-se els turmells cada cop que juguen per tal de no patir lesions dels turmells. D'altra banda no m'estranya, donat que compten des de fa molts anys amb el fisioterapeuta Toni Bover, que si se'm permet dir-ho crec per experiència pròpia que és probablement el millor d'Espanya realitzant embenats, sent un pioner en realitzar-los a l'estat i publicant-ne llibres al respecte. De l'entrevista em quedaria amb les següents frases:



"Existeix la sort? Existeix el treball, més treball i encara més treball i al final... pot ser que hi hagi alguna cosa, però no hi crec massa!"



"Existeix més la mala sort!, per exemple: si tu vas caminant i et cau alguna cosa a sobre, perquè en aquell moment no sabies que et cauria"




Novament podem dir que cal treballar MOLT per poder assolir resultats, sigui la feina que sigui, ja que la feina ben feta no té fronteres.



A més aquest estiu es faran a Atenes els Special Olympics. Per primera vegada s'hi ha incorporat l'hípica com a disciplina i té previst de participar-hi una noia catalana, Melissa Heredia. Van entrevistar-la i vam comentar algunes precaucions a tenir en compte a l'hora de muntar a cavall.



Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3579210

domingo, 5 de junio de 2011

CONCERT DE L'ESCOLA DIESI A LA MASIA DEL BARÇA




Ahir dins del Marc de l'esdeveniment "Barcelona Ciutat Concert", l'escola de música "Diesi" de Barcelona, va realitzar un concert a la Masia del FC Barcelona.


Davant de més d'un centenar de persones els integrants de l'escola "Diesi" ens van deleitar amb les seves diverses actuacions: formació de cambra, guitarra, violí i piano, combo musical i corals.


Realment i sense voler fer-los la "gara-gara" va estar molt bé i ho puc dir amb una mica de coneixement de causa, donat que la meva mare és professora de música i jo en el seu moment vaig estudiar fins cinquè de solfeig,una mica de piano i flauta.



A la mitja part, vaig tenir l'oportunitat de poder analitzar les postures de la Daniela que tocava la flauta travessera, el Marc que tocava el violí i en Pol que tocava el piano.





Els músics són com esportistes d'alt nivell, els toca assajar moltes hores i de ben segur que molts d'ells no en tenen aquesta percepció de ser-ho, ni les seves conseqüències. Ni tampoc tenen les mateixes atencions i precaucions. Moltes afeccions dels músics són degudes a mals hàbits adquirits, les recomanacions que els hi vaig donar foren les següents:


- Adoptar bones postures quan toquen i anar realitzant petites pauses


- Haurien d'incorporar en el seu treball certes rutines: fer exercicis d'escalfament, d'estirament i anar bevent aigua.


- Realitzar algun tipus d'esport (evitant els esports de contacte) o activitat física que els ajudi a treballar la musculatura i augmentar la resistència a l'esforç.


- Fora bo, que els músics comptessin amb l'assistència d'un fisioterapeuta des d'edats ben primerenques, per tal d'establir i aprendre uns bons hàbits higiènics-posturals.


Per acabar, aprofito aquestes quatre ratlles per felicitar-los novament i recordar-los que: "Si no volen que els seus músculs acabin desafinant, cal que els vagin cuidant i treballant"