domingo, 29 de mayo de 2011

DISSABTE DIA 4 DE JUNY, UN CONCERT A CADA RACÓ DE BARCELONA



El proper dissabte 4 de juny a partir de les 18h, Barcelona es transforma en una CIUTAT-CONCERT: 2000 alumnes de les diferents escoles de música de la ciutat, sortiran al carrer per fer-se sentir i posar, amb més de 40 actuacions musicals gratuïtes, la banda sonora a tots els racons de Barcelona. Un servidor aprofitant les actuacions de la Formació de Cambra i del Cant Coral que tindran lloc a la Masia del Barça, cap a les 19h aproximadament intenvindré per explicar com fer prevenció de les lesions dels músics, tot analitzant les postures i els hàbits d'un violinista, un que toca la flauta travessera i un pianista (http://www.barcelonaciutatconcert.org/les-corts/la-masia-del-f-c-barcelona-fisioinquiet)


Per saber més, entreu a: http://www.barcelonaciutatconcert.org/

viernes, 27 de mayo de 2011

AVUI ALS MATINS, CONSELLS PER REALITZAR EL VIATGE A WEMBLEY



D'entrada hauríem d'estar asseguts de tal manera que ens toquin els peus al terra i la zona lumbar ben recolzada, fins i tot ens podríem posar un coixí a la falda amb els braços recolzats al damunt, per tal de deixar les espatlles i els trapezis més relaxats. Ens pot ajudar a no patir dolors cervicals, un coixí cervical.



En cas d'adormir-nos fer-ho amb les cames estirades. Evitar creuar les cames per impedir el bon retorn venós.


Parlant de retorn venós, és la dificultat que té el nostre sistema venós de realitzar la seva funció de retorn correctament, per culpa d'una mala posició o immobilitat perllongada. Les venes són conductes de paret fina, que quan es contrauen els músculs les comprimeixen i fan que la sang circuli. Si no ens movem i alhora ens trobem amb mala posició fa que se'ns inflin les cames.


Recomanacions i exercicis:


- Hidratar-se bé


- Utilitzar mitges elàstiques o mitjons de compressió (sobretot el grup de persones de risc: varius, cirurgia recent...)


- No portar roba apretada


- Aixecar les puntes i els talons, mantenint els peus al terra


- Fer flexió de tronc cap endavant


- Moviments cervicals


- Aixecar-se i caminar





Per acabar, la recomanació d'un llibre que val la pena: "MÉS DE 100 RAONS PER SER CULER", es tracta d'un recull amb més de 100 raons per ser o tornar-se culer, amb tot el que cal saber sobre la història del Club, les anècdotes més divertides... i tot amanit amb dibuixos del Fer.


Per a més informació: http://www.vienaeditorial.com/

domingo, 22 de mayo de 2011

AHIR TORN DE POSTGRAU A LA UIC


Com podeu veure a la fotografia no podia estar més ben acompanyat ahir donant classe a la Universitat. Amb un dia esplèndit com feia, nomes vam poder gaudir del sol i d'estar a l'exterior a l'hora de dinar, la resta del dia el vam passar en una Jornada que podríem etiquetar com de maratoniana, des de les 9 del matí fins les 7 de la tarda.


De tota manera aprofito per dir que vaig gaudir d'allò més, se'm van passar les hores rapidament i espero i desitjo que per les assistents també i que els hi serveixi d'utilitat.

DIVENDRES PASSAT ES VA CELEBRAR LA II JORNADA DE FISIOTERÀPIA DE L'HOSPITAL DEL MAR




Amb una sala plena de gom a gom, de les 8 del matí i fins passades les 8 de la tarda es va desenvolupar la Jornada, enguany dedicada a l'abordatge global de l'extremitat superior.


Començant per d'on provenim veient la nostra evolució com espècie humana, seguint per les diferents tècniques de tractament ja siguin mèdiques o de fisioteràpia als diferents nivells de l'extremitat superior: canell, colze i espatlla. I acabant per l'opinió d'un ex-esportista d'élit professional, relatant-nos les seves vivències envers la fisioteràpia durant la seva dil·latada carrera esportiva.



Per la meva part vaig contribuir explicant: "El tractament de fisioteràpia de les inestabilitats d'espatlla", em vaig sentir molt còmode podent emfatitzar en diferents aspectes ja esmentats pels anteriors ponents, així com afegint-hi la meva aportació i molt ben acompanyat poden compartir taula amb els doctors Fernando Santana i Xavier Mir.Tan sols em resta agrair als organitzadors que hagin comptat amb la meva aportació, i Felicitar als fisioterapeutes assistents, perquè assistint a Jornades com aquesta contribuim en fer més gran la fisioteràpia i ens posem al dia del que s'esta fent en el moment actual. Aprofito per recordar que ja tenim enllestida l'organització de la VII Congrés de la Societat CatalanoBalear de Fisioteràpia, que em podeu veure a la foto al costat de la Presidenta, i que tambe esperem que torni a ser un èxit.

lunes, 16 de mayo de 2011

"IRONMEDUSA": SI EL JOSE ARRIBA LES AMBULÀNCIES ARRIBEN!!

He tingut l'oportunitat de tenir entremans al Jose, i mai millor dit, per veure si arriba el més afinat possible a l'event. No el coneixia en persona però puc donar fe, que per l'estona que he estat amb ell he pogut comprovar la seva humilitat i actitud positiva.

Li desitjo moltíssima sort per aquest gran repte. Un repte a dues bandes entre un esportista i una ONG. El Jose nedarà, anirà en bici i correrà durant hores i hores. La Medusa li afegeix una motivació humanitària. Els followers o seguidors donen sentit a l'acció i la fan possible amb el seu compromís de donar 10 euros si el Jose arriba a la meta. I si el Jose arriba les ambulàncies arriben.

ÀNIMS JOSE, ESTEM AMB TU!!!


Per a més informació i fer-vos seguidors: http://ironmedusa.wordpress.com/followers/

sábado, 14 de mayo de 2011

AQUEST DIVENDRES PASSAT HEM ESTAT FENT CIÈNCIA A LA SOCIETAT CATALANOBALEAR DE FISIOTERÀPIA A L’ACADÈMIA



Per segona vegada hem realitzat novament una tarda dedicada al tractament de l'espatlla, la meva especialitat i una de les meves passions.


He gaudit d'allò més amb un grup molt motivat i participatiu. Aprofito aquestes quatre ratlles per agraïr-los la seva assitència i actitud i desitjo que els hi hagi estat d'utilitat.

domingo, 8 de mayo de 2011

PEL MAIG A GIRONA....TEMPS DE FLORS!

Aquest cap de setmana ha començat l'exposició de Flors a Girona, com és habitual per aquesta època de l'any. Enguany malgrat les inclemències metereològiques del dissabte, ha estat un cap de setmana on els carrers del call estàven plens de gom a gom. Em quedo amb dues imatges i dues frases que són les següents:








"Les peces de Roba no són només trossos de tela sino que són retalls de la vida de la persona que les ha portades. Porten impregnats moments, amaguen secrets, evoquen records i respiren, com les flors"





"La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan"



Si teniu oportunitat d'anar-hi, feu-ho val la pena ;)))