sábado, 23 de abril de 2011

UN ALTRE SANT JORDI...PEL RECORD!!!



Ha tornat ha ser un Sant Jordi trepidant, pel matí signant llibres a Rambla Catalunya a Barcelona i per la tarda a la Plaça del Mercat a Sabadell.






És d'aquells dies màgics, on veus gent de tota mena: coneguts, familiars, amics, admiradors... i reps opinions i el feedback de la gent.


Moltes gràcies a tots/totes!"!!!!!

viernes, 22 de abril de 2011

DEMÀ SANT JORDI DIA DEL LLIBRE I LA ROSA



Aquest Sant Jordi d'enguany creuarem els dits perquè el temps aguanti i novament estaré a la Rambla de Catalunya de Barcelona en el número 101 (cantonada carrer provença) signant llibres a partir de les 12h. I per la tarda a la Plaça del Mercat de Sabadell a partir de les 17h.



Em feria molta il·lusió que vingués molta gent, us hi espero!!!!



AQUEST DIJOUS EL TEMA HA ESTAT "LES VIDEOCONSOLES"



Caldria d'entrada partir d'una premisa important: "Les màquines NO són dolentes de per si, tot depèn de l'ús que els hi donem". A més en l'actualitat s'estàn utilitzant en fisioteràpia amb utilitats terapèutiques, sempre amb la supervisió d'un professional en aquest cas, d'un fisioterapeuta.


Dit això podem explicar que de videoconsoles n'hi ha de dinàmiques i d'estàtiques i que en cada cas hem de tenir cura d'unes recomanacions si no volem prendre mal. Perquè sinó volem acabar enganxats o lesionats ens cal dossificar-nos i preparar-nos.

Les estàtiques fomenten males postures, excés de treball dels dits polzes i apretar les dents.


Les dinàmiques fomenten la mobilitat, coordinació i certs gestos repetitius.


Les recomanacions que feria són:


- Les dinàmiques al requerir moviments per jugar-hi fer un mini escalfament previ i compte amb el nostre estat físic abans de jugar, que després no ens n'haguem de penedir


- Les estàtiques cuidar les postures de joc evitar excés d'arrodoniment de l'esquena

- I en ambdós casos fer descansos de 15 minuts cada hora de joc, no passar-nos jugant.. és fàcil sinó patir cruiximents, sobrecàrregues indesitjades, picors d'ulls, mal de cap.....


La meva reflexió és la següent: "Hem de ser conscients del que estem fent, el meu parer és que tenen més èxit les dinàmiques, però que en qualsevol cas això no ens ha de substituir una activitat física si ens és possible a l'aire lliure"

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3485650

miércoles, 20 de abril de 2011

DIMECRES 20 D'ABRIL TERTÚLIA A RÀDIO SABADELL




Aquest dimecres m'han convidat al Programa "A Bona Hora" de Ràdio Sabadell on he compartit taula amb dues escriptores l'Anna Cabeza i la Carmela Trujillo, per parlar dels nostres llibres i del que significa per nosaltres el dia de Sant Jordi.

martes, 19 de abril de 2011

DIMARTS 19 D'ABRIL SIGNATURES AL CORTE INGLES DE SABADELL




Aquest dimarts ha tocat anar signar llibres al Corte Ingles de Sabadell i he compartit taula i gaudit amb la companyia de Rosa Cullell i Josep Lluís Merlos, entre d'altres. Ha estat una estona molt divertida, on hem pogut intercambiar opinions i comptar amb una bona afluencia de públic.


Moltes gràcies als que heu vingut i espero que el llibre us sigui d'utilitat!!!


Demà, dimecres 20 d'abril a les 10h15 és el torn de Ràdio Sabadell.

domingo, 10 de abril de 2011

LA FAL·LERA QUE HI HA PER CÓRRER


Aquest dijous passat em va tocar parlar de les precaucions que cal tenir en compte a l'hora d'aficionar-nos a córrer.


1er.- La importància de les sabatilles que han de ser més o menys tècniques i específiques per córrer. Seguidament saber si ets pronador (trepitges més per dins) o supinador (trepitges més per fora). Hem d'assessorar-nos bé de quines són les més escaients per cadascú, ens podem ajudar de certes botigues especialitzades o d'un podòleg que ens pot fer un estudi de la marxa. I es de calaix però, no estrenar-les mai en una cursa.


2on.- Diferenciar bé que no és tant bo córrer amb la cinta, la tècnica és diferent i l'impacta també. És més aconsellable l'el·líptica i sinó combinar-ho. Evidentment que com córrer a l'aire lliure no hi ha res.


3er.- Perdre la por, anar a un ritme tranquil al trot i si hem de primar alguna cosa, primar el volum (la resistència) que no la velocitat.


4art.- Realitzar escalfament i estiraments (abans més actius i dinàmics i al final més passius i prolongats)


5è.- Hidratar-se bé i vigilar les hores en què es surt a córrer.


6è.- No anar massa abrigats.

Concluiria dient: "És important fer esport, però no de qualsevol manera, perquè sinó enlloc d'afavorir-nos ens pot fer més mal que bé!!!!"


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3461210

lunes, 4 de abril de 2011

CONGRÉS A VALÈNCIA ACCIDENTAT, PERÒ BEN SALVAT!!!!


El dijous passat a la nit vaig viatjar a València amb cotxe, conjuntament amb els meus bons amics i companys de fatigues Dr. Potau, l'Enric i el Ricki, per poder l'endemà estar realitzant les nostres ponències al II Congrés de l'AETEMA (Associació Espanyola de Terapeutes de la Mà i Extremitat Superior. La nostra sorpresa va ser quan al parar a fer un entrepà sobre les 23h30 de la nit a l'àrea d'autopista de Benicarló ens van buidar el cotxe (Ordinadors, equipatge, documentació....), o sigui que aprofito aquestes quatre ratlles per prevenir a la gent de que vagin amb molta cura si paren aquesta àrea o la següent o l'anterior, la perillositat que tenen donat el que ens va dir la policia nacional quan vam realitzar la denúncia del nostre robatori, que cada dia cursen unes quatre o cinc denúncies alguna de les anteriors àrees esmentades.

Va ser la primera vegada que em vaig trobar amb una situació semblant, que et sents com han violat la teva intimitat i t'han pres una documentació que ells no la faran servir per res i a tu et deixa descol·locat per un quan temps. Amb aproximadament una hora i mitja el mateix divendres vaig preparar allà amb l'ajut d'un ordinador dels organitzadors la meva conferència, per tal de poder salvar la meva presentació i els meus companys també van haver de fer virgueries per tal de poder realitzar les seves. Crec honestament que ens en vam sortir amb nota donades les circumstàncies en què ens trobàvem, almenys així ens ho van manifestar els assistents.

Ens en sortirem d'aquest mal tràngol que hem patit, però la veritat és que se'ns fara difícil de païr a tots.

Bé, felicitats als organitzadors del Congrés per la seva invitació i pel bon esdevenir del mateix.Ara tant sols ens resta seguir endavant i passar pàgina el més aviat possible.