viernes, 11 de marzo de 2011

ALGUNS CONSELLS PER EVITAR-NOS CAIGUDES…


Les caigudes en la mesura que ens anem fent grans, alguns afectes d’osteoporosi, d’artrosi,.. són un problema de salut rellevant amb conseqüències físiques i psíquiques importants.
La prevenció de les mateixes en aquest sentit hi juga un paper bàsic per aconseguir efectes positius, això és el que hem procurat a la secció d’aquesta setmana.

Què hem de tenir en compte quan anem pel carrer? Vigilar les zones lliscants, no arrossegar els peus...
I a casa? Tenir cura amb les catifes, els cables que ens puguin fer entrebancar, compte a l’hora d’anar amb mitjons que no siguin antilliscants, evitar camises llargues, vigilar amb animals domèstics...
I al dormitori? No aixecar-nos del llit d’una revolada, fer la croqueta, tenir un llum a mà i encendre’l, per no anar a les fosques.
I al bany? A partir d’una certa edat millor disposar de dutxa que no de banyera, tenir estores antilliscants i si cal col·locar-nos algun agafador.
I a la cuina? Evitar posar al terra papers de diari, posar els utensilis a llocs fàcils, tenir cura amb els objectes pesats i calents i sobretot vigilar molt si ens hem d’enfilar per agafar alguna cosa.

Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3414651