sábado, 29 de enero de 2011

TU SEMPRE HAS CAIGUT DRET?


Aquesta setmana ha estat un plaer poder compartir sofà amb Gervasi Deferr , abans d’entrar a plató vam estar recordant anècdotes del CAR de Sant Cugat, que també forma part d’una època de la meva vida.


Apart de poder fer l’apunt que la gimnàstica es tracta d’un esport molt exigent i que castiga força el cos practicat aquest gran nivell, malgrat prendre les precaucions oportunes, em va agradar molt poder escoltar les seves reflexions a les preguntes de l’Helena i en Josep.


Sobretot em va frepar la resposta a la pregunta:


No sé que m’admira més que puguis fer no sé quantes tombarelles seguides o caure dret?
- Al que va respondre jo no sé el que em sembla més fàcil si caure dret o seguir fent tombarelles, per això he estat gimnasta
Tu sempre has caigut dret?
- No!! Però ja m’ha anat bé, perquè quan t’aprens aixecar-te les caigudes ja no fan tant mal


La veritat és que el “Girvi” durant la seva carrera esportiva ha passat per moments molt difícils, lesions d’ambdues espatlles, dòping,pressions, crítiques ferotges... però no ha defallit i ha sabut tornar-se aixecar. Gràcies a la seva persistència, coratge, talent i aquest saber aixecar-se, la recompensa i el reconeixement el té ara a la seva retirada amb un palmarès que realment et fa caure!

La reflexió és: “Davant les diferents adversitats i situacions que ens trobem a la vida quotidiana hem de procurar saber caure drets, o saber aixecar-nos....”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí:
http://www.tv3.cat/videos/3338190/

domingo, 16 de enero de 2011

AVUI HE CORREGUT A TERRASSA LA MITJA MARATÓ, PER ACABAR AQUEST CAP DE SETMANA RODÓ


Quan et lleves el diumenge al matí a les 8h fa una mica de mandra, però després de la tensió de la setmana cal anar a cremar, gaudir i destensar-se.Ha fet un dia esplèndit i havia un munt d'inscrits. Enguany han canviat el recorregut i haig de confessar que els darrers 3 quilòmetres i mig se m'han fet eterns. Però es tracta d'un patiment que els aficionats a córrer ens agrada. He anat molt ben acompanyat tota la cursa en Miquel, el Francesc i en Lluís (especialista en fer la goma). En Francesc i en Miquel cap el quilòmetre 13 ens han deixat, als dos Lluïsos i el Lluís m'ha deixat a la Rambla quan mancaven els 4 darrers quilòmetres.

La prova pictogràfica la teniu aquí, que estic amb el Dr. Francesc Anglès i en Lluís Mercade, mancava el Miquel.




M'ho he passat molt bé, moltes gràcies AMICS!!!!

Salut i quilòmetres....

sábado, 15 de enero de 2011

POST GRAU DE FISIOTERÀPIA EN TRAUMATOLOGIA I CIRURGIA ORTOPÈDICA DE LA FUB




Enguany he tingut l'oportunitat de participar per primera vegada com a docent en el Postgrau de Traumatologia de la Fundació Universitària del Bages, concretament impartint: "L'abordatge Fisioterapèutic de l'espatlla".

Ha estat un dia i mig intens, 12 hores ben aprofitades i quan es fa ciència gaudint d'un grup de Fisioterapeutes motivats i amb ganes dóna gust i passa d'allò més ràpid el temps. Aquí podeu veure la foto del grup i aprofito per dir-los gràcies per la seva atenció i que resto a la seva disposició.

AHIR DIVENDRES VAIG SORTIR A PASSEJAR AMB ELS AMICS DE LA SEGONA HORA





Concretament vaig ser el convidat de la passejada setmanal del Xavier Perez Esquerdo i ens ho vam passar molt bé.

De fet, va ser una repetició de les bones estones passades aquest estiu realitzant la secció amb el Quim i ell: "El Fisioterapeuta a la Ràdio".Aprofito aquestes ratlles per donar les gràcies als companys de "La Segona Hora" per convidar-me novament a prendre part del seu magnífic i divertidissim programa i agrair-los les bones estones que es fan passar cada dia.

Com dirien ells: "US FELICITO FILLS"
Si ho voleu escoltar cliqueu aquí:
http://www.racalacarta.com/audio/la_segona_hora/0114%2013h%20(Divendres%2014-01-11)%20Traiem%20a%20passejar%20(%20).mp3

jueves, 13 de enero de 2011

COMENCEM L'ANY FENT EXERCICI...


Hem començat l’any parlant segurament d’un dels propòsits desitjats per a molts, que és: Posar-nos en forma.
Crec que podem diferenciar a 3 tipus de persones:

1.- Les que no han fet pràcticament mai esport (aquests crec que són els que s’han d’assessorar millor)
2.- Les que en van fer quan eren més joves i ara es volen tornar a reenganxar (els que han de ser conscients que el seu cos no té les mateixes capacitats sobretot a partir dels 30 anys en endavant...)
3.- Les que ja en fan de forma habitual i que venen de fer una aturadeta, per vacances i festes nadalenques (Aquestes podríem dir que necessiten amb una setmaneta tornar al seu nivell d’activitat habitual)

L’exercici és bo en funció a 3 paràmetres: tipus d’exercici, quantitat i intensitat. I també en funció de l’estat físic de la persona, que requerirà més o menys control.

Per tant cal saber de quin nivell partim i a on volem arribar, per dur a terme el nostre propòsit i no lesionar-nos.

Hauríem de realitzar un tipus d’exercici que treballéssim la mobilitat articular, emfatitzant sobretot en les zones que habitualment es veuen més castigades per la nostra postura habitual.

Resumint podríem dir: Depenent dels nivells anteriorment descrits i en funció de l’estat físic ens hauríem de marcar petits i diferents reptes.

Per acabar una reflexió: “Abans es feia esport per fer múscul, ara sovint es fa múscul per fer esport. Hauríem de procurar: FER ESPORT PER FER SALUT"

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3311770/