domingo, 26 de diciembre de 2010

TOCA FER BALANÇ DE L'ANY DE LA QUARENTENA...RECULL D'IMATGES I MOMENTS PEL RECORD


Com que aquesta tarda no puc anar a córrer la Cursa de Sant Silvestre, he aprofitat aquest matí per anar a rodar una miqueta, cavil·lar i fer balanç:

El 2010 ha estat un any molt productiu. Hi ha hagut temps per a tot. Per fer ciència, docència, divulgació, assistència, innovació i atendre a la família (encara que no sempre tot el temps que un voldria...)

CIÈNCIA: Assistint a diferents Congressos (Al Nacional d'Artroscòpia a Granada http://www.aeartroscopia.com/, al Congrés del GRPS Reumatòlegs d'espatlla Francesos..), sent ponent al de la SFRE (Societat Francesa de Reeducació de l'Espatlla http://www.sfre.org/) i al de l'HES (Hospital de l'Esperit Sant http://www.hospitalesperitsant.com/) a més d'organitzador i assistent i també col·laborant en l'organització en el de la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/.

DOCÈNCIA: He seguit impartint classes tant a la FUB Fundació Universitària del Bages http://www.fub.edu/, com a la UIC Universitat Internacional de Catalunya http://www.uic.es/. Com a novetats a nivell docent han estat col·laborar amb Fisioformación http://www.fisioformacion.com/ realitzant cursos a Gijón i Madrid i el primer taller de fisioteràpia d'espatlla a la SCBF Societat Catalano Balear de Fisioteràpia http://www.scfisioterapia.cat/



DIVULGACIÓ: He seguit col·laborant al programa "Els matins" de TV3 (www.tv3.cat/elsmatins/videos/fisioterapia) , parlant de les professions i les seves posicions, així com de les diferents regions, per seguir fins enguany de diferents afeccions.

La gran novetat de l'any ha estat la publicació del llibre: "EL FISIOTERAPEUTA A CASA: CONSELLS PRÀCTICS PER MOURE'NS MILLOR" (www.lluispuig.cat/Llibre/Llibre.htm), que està tenint una molt bona acollida, ja anem per la segona edició del mateix. He pogut presentar-lo a Barcelona, Girona, Sabadell i a les Fires del llibre en Català de Barcelona i Lleida, a més d'estar a TV Girona, Catalunya Ràdio, signant llibre a la Llibre ria Empuries de Girona i a la Rambla de Barcelona el dia de Sant Jordi.


A l'estiu els companys del programa "LA SEGONA HORA" de RAC1 em van donar l'oportunitat de fer la secció "EL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO" (http://www.rac1.cat/)

He encetat també un projecte amb molt futur a l'Obra Social de la Caixa de Pensions dirigit als Centres de la Gent Gran, que porta per títol: "FISIOTERÀPIA: LES TÈCNIQUES DE LA PREVENCIÓ" (www.lluispuig.cat).

ASSISTÈNCIA: On faig bullir l'olla segueix sent tant a la consulta, com a l'Hospital de l'Esperit Sant on tinc la sort de liderar un gran EQUIP de Fisioterapeutes, el FISIOTEAM.

INNOVACIÓ: El projecte de FISIODESCANS (www.fisiodescans.com) que estem duent a terme juntament amb els meus dos Amics en Pere i en Franck. Es tracta de canviar la idea de la gent quan ha de renovar el seu matalàs. He contribuït en l'elaboració, amb l'ajut d'un fabricant català i els meus dos col·legues, de 10 matalassos (5 de més o menys fermesa i 5 de més o menys adaptabilitat). El protocol que he disenyat és quan arriba un client a la botiga l'atent un fisioterapeuta, li passa un qüestionari, li fa l'SPINE TEST i el convida a fer una "cata" de matalassos en funció a la seva tipologia i característiques (deformitats estructurades o posturals). Aconseguim un propòsit important que sigui un fisioterapeuta (Professional de la Salut) el que l'ajudi en l'elecció del matalàs i que no ens guiem pel que li va bé al veí, amic o familiar. A més també vetllem per la PREVENCIÓ de la seva salut corporal.

Ha estat un molt bon any, però ara ja cal posar la mirada al 2011, amb nous reptes, moltes ganes i molta il·lusió.

I em seguiré aplicant la fòrmula que tinc a mitges amb el meu psicòleg, el Pep Marí i que tant bons resultats m'ha portat fins el moment:

GANES DE MILLORAR+HUMILITAT+ORDRE=ANAR PROGRESSANT

Que el 2011 sigui un molt bon any per a tots!!

sábado, 25 de diciembre de 2010

BON NADAL A TOTHOM!!


Benvolguts,


El meu missatge pel dia d'avui és el següent:


"Cal gaudir cada instant, viure amb intensitat el dia a dia i ser encara més generosos a l’hora d’ESTIMAR"


Sigueu molt feliços!!!

viernes, 3 de diciembre de 2010

MOBILITAT I FLEXIBILITAT DE LA GENT GRAN


A mesura que ens fem grans anem perdent flexibilitat, com la podem recuperar o com la podem mantenir?

Per guanyar mobilitat és molt recomable fer EXERCICIS A L'AIGUA, ens fan moure més, per la flotabilitat, perquè estem desgravats i ens faciliten el moviment. Un bon estil és el "cinquè estil" que és el que es pot apreciar a la fotografia i que ens ajuda molt a corregir la nostra postura diària i alhora a fer una activitat física. Ja que justament fem un treball compensatori corregint l'arrodoniment diari de les nostres espatlles, a més de treballar una bona posició pèlvica i del tronc.

Cal extrapolar el què hem guanyat a l'aigua, dur-ho a terme en sec. Les persones afectades d'osteoporosi és millor que facin activitat amb càrrega, sense impacte, però això afavoreix el metabolisme de l'os.

És important caminar diàriament i no agafar-se com exercici el fet de pujar i baixar escales. I un bon exercici és el ball.

Ballant treballem el moviment, la memòria, etc. Cal anar en compte amb els salts, la hidratació i els talons. Hem de beure sovint. Exemple: ballar country

A més de lo esmentat, realitzar una gimnàstica tova: d'estiraments, reeducació postural, Tai-Txi.. Exercicis suaus que ens ajudin a moure'ns i a tenir més consciència del propi cos, això ens pot ser molt positiu.


Una reflexió: "Estem parits per estar en moviment i quan ens aturem ens apareixen tots els problemes".

Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3247610

CONFERÈNCIA A L'ESCOLA DE MARES I PARES "PANAKOS"


El dimecres passat dia 1 de desembre, conjuntament amb el meu bon amic Enric Sirvent, Antropòleg i Fisioterapeuta, vam realitzar la conferència que portava per títol: "La salut corporal dels nostres fills", a l'escola de mares i pares "PANAKOS" de Sant Quirze del Vallès.

La veritat és que estàrem conversant durant aproximadament dues hores, però fou molt amè. Destacàrem la importància de realitzar una activitat física els nens, també donàrem estratègies per millorar en l'activitat física i la salut corporal. Ja que gran part dels nostres mals més banals ens venen donats per males postures i moviments repetitius i les males postures les podem evitar i els moviments repetitius modificar o compensar.

Bé, tant sols dir que va ser un plaer compartir ponència amb l'Enric i alhora gaudir d'un public molt participatiu i interessat en el tema.