domingo, 24 de octubre de 2010

VA SER UN PLAER COMPARTIR SOFÀ AMB EL BERTIN OSBORNE I AMB ELS REPRESENTANTS DELS “SPECIALS OLYMPICS”

Aquest dijous passat vaig tenir la sort de coincidir al programa de “Els Matins” amb el Bertin Osborne. Amb el que vaig poder comprovar de primera mà, el relat dels problemes que va tenir el seu darrer fill, el “Kike”, que degut a una listèria que va patir la seva dona durant el seu procés de gestació, malauradament va néixer amb problemes cerebrals. Gràcies a l’empenta, caràcter i actitud positiva del Bertin i la seva dona, estan tirant endavant i a més han creat una Fundació per a poder ajudar a la gent que té fills amb problemes com el seu.

A més ens va ensenyar un “cotxet” de la casa MACLAREN (http://www.maclarenbaby.com/) que han començat a comercialitzar i que part dels beneficis obtinguts es destinen a la Fundació. Al veure’l puc dir, que es tracta d’un “cotxet” molt pràctic, lleuger perquè tant sols pesa 7 quilos i de gran utilitat per a nens amb discapacitats gràcies a la seva amplada i característiques.




Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3164010

També va venir en Nacho Cisa (Esportista) i en Francesc Martínez de Foix, President del Comitè Organitzador dels “Specials Olympics”, amb el que destacàrem el repte que tenen aquests esportistes discapacitats per superar-se, realitzar-se i per ser feliços.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3163990

Avui m’agrada acabar aquest escrit amb una frase del Bertin que la Subscric:

“Sempre hem de buscar la part positiva de la vida”

viernes, 8 de octubre de 2010

AQUEST DIJOUS HEM PARLAT DE COM ASSEURE’NS CORRECTAMENT

Podríem descriure quines conseqüències poden provocar l’hàbit d’adoptar alguna d’aquestes tres posicions sovintejades:

- La primera CAMA A SOTA EL CUL, que fomenta la tíbia vara hiperrotada. Això provoca dolors a la ròtula, per hiperpressió.

- La segona sobretot els nens jugant al terra o al sofà, POSICIÓ EN ESTISORES, que provoca les ròtules convergents o “guenyes”, anteversió del cap femoral i peus mirant cap endins. Genera una triple deformitat (a tres nivells: fèmur, genoll i turmell)



- La tercera PEU AL DAMUNT DE LA CAMA CONTRARIA, provoca un treball asimètric de la pelvis i de forma perllongada una compressió del nervi peroneal. Si es creuen las cames es comprimeixen els elements vasculars (artèries femorals) de l’entrecuix.

Quines serien les millors posicions:

Millor posició al terra, jo diria la d’INDI o encara millor la de l’INDI MODIFICADA amb l’ajut d’un esglaó. Que ajuda a mantenir la bona posició de la zona lumbar (la lordosi fisiològica) i redueix la tensió de darrera les cuixes (dels isquiotibials)

Millor posició asseguts a la cadira, ben RECOLZATS a SOBRE ELS ISQUIONS, perquè si hi ha un recolzament asimètric de la pelvis o ens anem deixant relliscar és sobrecarrega la zona lumbar, donat que és una posició on hi ha força pressió discal.

Per acabar dir: “Si volem estar equilibrats, cal estar ben posicionats!!”
Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3136370