lunes, 30 de agosto de 2010

AVUI HA ESTAT LA DARRERA SECCIÓ D’ESTIU DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO, A LA SEGONA HORA DE RAC 1


Toca fer una mica de balanç i veure si hem assolit els reptes que ens vam plantejar, posar en forma l’audiència i el Xavier.

D’entrada vam parlar de com Viatgem? com ens hem de seure, consideracions si ens toca conduir, les Maletes: com les carreguem, com les transportem i de la Síndrome de la Classe Turista

Com Netegem i aprofitem per fer canvis a la llar? Com hem de passar l’aspirador, de Quina és la millor manera de moure un moble? De Com Netejar vidres...
De com gaudir més d’un dia de platja. De com ens estirem? Quines posicions adoptem? Que podem aprofitar per fer a la platja?

De com: Anar d’excursió sense prendre mal Ens cal entrenament previ?Són útils els bastons? És important el calçat? Com hem de procurar portar la motxilla? Ens hem d’hidratar bé, hi ha alguns exercicis que podem fer....

D’anar de Revetlla Del Ball i els seus beneficis i l’endemà recuperem-nos a la piscina. És un bon exercici físic ballar? Hi ha un ball per cada edat? Què podem fer a la piscina. Hi ha alguns exercicis que podem fer....

Avui per rematar-ho hem parlat d’un dia al Càmping i qui diu d’un dia de Càmping també ho podem extrapolar a un dia de vacances.....

Juguem amb els nens?
Si hem d’estar força estona ajupits per jugar amb nens més petits posició del cavaller amb coixí al terra i anar alternant les cames, o asseguts al damunt d’un petit tamboret per evitar arrodonir la zona lumbar.


Apart de jugar a pilota o basquet. Cal rememorar vells jocs: fet i amagar, mocador, petanca, la xarranca, bitlles, saltar a corda i DESACONSELLAR, més ben dit PROHIBIR: Arrencar cebes i el Cavall Fort

Com la fem la Migdiada? En quina posició. Bona la del “4” i encara més la del “44”...je,je.


Partit de futbol solters contra casats? Compte que sol ser un allau de lesions, es realitza a mala hora, sense escalfar...


I si ens toca anar a rentar plats, una bona posició cama recolzada a graó o genolls semiflexionats...

Tant sols hem resta dir que m’ho he passat molt bé i que espero que hagi estat d’utilitat per l’audiència, i pel Xavier.....eh?

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

I RECORDEU:

“MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”

El "Fisioinquiet"



sábado, 28 de agosto de 2010

L’ALTRE DIJOUS ANÀVEM D’EXCURSIÓ I AQUEST PASSAT DE FESTA, A “LA SEGONA HORA” DE RAC 1

El dijous passat parlàvem d’exercici físic, concretament quan anàvem d’excursions.

Avui ens en anem de revetlla, m’atreviria a dir que ballar és un bon exercici físic.

El ball estimula el sistema cardiovascular (és un bon exercici aeròbic,, atès que el seu cos es balanceja alternant els malucs i els músculs)
millora la circulació i la condició física (aeròbica)

Podríem dir que hi ha un ball per cada estat físic n'hi han de més agressius i n'hi han de menys.

El ball de saló és una activitat de baix impacte, fent-lo agradable per a persones de tota edat o estat físic.

Amb menys èmfasi en «exercitar-se fins que dolgui» i més en divertir-se i ofereix avantatges meravellosos:

- Tals com pèrdua de pes per tant evita l’obesitat (hipertensió i la diabetis)

- Ajuda a alliberar tensions

- Contribueix que les persones adquireixin bona postura i alineació corporal

- Promou un suau *estirament físic, augmenta la flexibilitat i la resistència

- I afegiria que és un bon potenciador de la memòria (recordar l’ordre dels moviments, el ritme i el nom de la teva parella mentre balles) i per això els cuidadors d'avis el potencien.

Coses a tenir en compte: l’alcohol que deshidrata i el calçat pel mal de peus. (massatge amb pilota de tennis, estiraments de panxells)
Alguns metges recomanen trenta minuts de ball, tres vegades per setmana

També dir que és un excel·lent banc de proves pel més complert exercici arround-the-world...EL KIKI!!!

La ressaca..... per desentumir els músculs que poden estar tensos malgrat els hàgim estirat podem anar a la piscina o a la platja a fer el cinquè estil, col·locar-se l'espageti per fer el cavallet i que no pateixin que la gent no es pensarà que encara estan col·locats....



SOBRETOT No adormir-se al SOL!!!!!!


Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

I RECORDEU:
“MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”
Aquest proper dilluns 30 d’agost darrera secció de l’estiu!!!! no us ho perdeu!!!! Que ens en anem de Camping i fem balanç amb el Quim i mirem si hem assolit el repte de posar en forma al Xavier i a l’audiència.......
LA SEGONA HORA a RAC 1 de 13h a 14h

BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/

domingo, 22 de agosto de 2010

ANÀREM D’EXCURSIÓ A LA QUARTA SECCIÓ DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO......A LA SEGONA HORA DE RAC1


El dilluns passat vam parlar de quines són les precaucions que hem de prendre a l’hora d’anar d’excursió.
Més d’una vegada ens han dit que important i saludable és caminar, però si tenim intenció durant les vacances de fer excursions i caminades:

Ens cal entrenament previ? Són útils els bastons? És important el calçat?

Els que els hi agrada anar fer excursions per la muntanya, en primer lloc dir-los que cal prèviament portar un cert entrenament. Començar tenint un cert fons físic, fer una activitat cardiovascular saludable i iniciar-se amb excursions senzilles i anar progressant.

Una bona recepta diuen els entesos seria caminar a una passa per segon, un mínim de trenta minuts diaris. Evidentment això no ens eximeix de fer més activitat física, en funció dels objectius que tingui cadascú.
Per reduir l’impacta i ajudar-se, sobretot a les baixades, es poden utilitzar els bastons per anar a la muntanya, ara bé ens cal saber-los fer anar. Una cosa que no hem d’oblidar és: beure, hidratar-nos bé.
Si el calçat és incorrecta no ens ajuda a estabilitzar bé el peu i apareixen les compensacions i les sobrecàrregues musculars. Per tant, el calçat és importantíssim, no només per caminar bé, sinó perquè hem de repartir correctament el pes a l’hora de caminar, perquè la conseqüència repercuteix a la resta d’articulacions: genoll, maluc i naturalment columna vertebral.
Sovint la gent no té en compte els seus RECOLZAMENTS alhora de comprar-se unes sabates. Si se’ns fan durícies als peus o hi ha unes zones especialment desgastades de les sabates voldrà dir que no estem recolzant bé els nostres peus, ens caldria visitar un podòleg que ens farà un estudi de la marxa i valorarà la necessitat o no, de posar-nos unes plantilles.
Hem d’evitar el calçat apretat i els mitjons de fibra, hauríem d’utilitzar calçat còmode, ample i mitjons de cotó, perquè tenen una certa elasticitat.

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

RECORDEU dues frases:

“Per estar ben equilibrats cal anar ben calçats”

I la de : “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”
Aquest proper dilluns 23 d’agost MÉS!!!! no us ho perdeu!!!! Que ens en anem de FESTA.......

LA SEGONA HORA a RAC 1 de 13h a 14h


BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/

domingo, 15 de agosto de 2010

A LA TERCERA SECCIÓ DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO VAM EXPLICAR COM PODEM GAUDIR MÉS D’UN DIA A LA PLATJA….


Que fem quan anem a la platja? Com ens estirem? Quines posicions adoptem?
Si comencem parlant de com estirar-se i com aixecar-se del terra, és aconsellable ajupir-se fent la posició del cavaller, tot seguit passem a la posició de genolls, llavors assegut ( és una posició una mica “sirenita”) i seguidament estirar-se boca amunt.
Alhora d’aixecar-se s’ha d’anar amb cura, no es tracta de fer-ho d’una revolada perquè ens podríem marejar degut al canvi bruc de pressió i a més si ho fem com si féssim un abdominal “clàssic”, estem facilitant la tensió entre d’altres grups musculars, de la zona la zona abdominal, cuixes i coll. Per tant per aixecar-se, jo ho he batejat fer “la croqueta”, es tracta de situar-se boca amunt amb els genolls flexionats, anar de costat, posar-se de genolls, posició del cavaller i cap amunt s’ha dit.

Anem a parlar de quines són bones posicions, amb les seves respectives adaptacions...Per estar estirat boca per amunt, es bo fer un cert forat a la sorra a la zona glútia per tenir la zona lumbar en contacte amb el terra o bé fer muntanyeta al plec dels genolls.
Boca terrosa en el cas de les senyores fer un cert forat a la zona dels pits, per tal de poder mantenir el cap en bona posició. Aquesta posició recordo que la vaig comentar a l’hospital amb les companyes infermeres i metgesses, i resulta que tothom el fa el forat però no ho diuen, o sigui que val la pena de dir-ho i tenir-ho present.

Si juguem a pales intentar fer-ho en llocs on no hi hagi molta inclinació del terreny, és a dir, millor si ens posem un trosset endins de l’aigua, on ja sigui més pla, que no pas a la vora on hi ha molta inclinació, ja que aquesta inclinació transversal moltes vegades produeix una hiperactivació dels peroneos i donen dolor referit cap a la part externa del turmell.
I algunes coses més.....

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

RECORDEU dues frases:

“A la platja fem vacances, vacances de tot, menys de cuidar la nostra higiene postural”
I la de : “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”
Aquest proper dilluns 16 d’agost MÉS!!!! no us ho perdeu!!!!
a LA SEGONA HORA a RAC 1 de 13h a 14h
BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM

sábado, 7 de agosto de 2010

DILLUNS PASSAT SEGONA SECCIÓ DEL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO.....A "LA SEGONA HORA" DE RAC 1


Seguint amb la nostra sortida de les vacances, parlàrem de com carregar les maletes al cotxe i com posar-les a l’armariet dels avions o prestatges dels trens o autocars. És important fer-ho amb una cama al davant i una al darrera en direcció a l’armariet i evitar fer-ho amb les cames estirades.


A més també vam parlar de les neteges a fons que fem en aquesta època: ja sigui a l’apartament o a casa amb possibles canvis de mobiliari o aprofitem per pintar. Molt millor, alhora de moure un moble, empentar-lo que no haver de tibar-lo.
Acabàrem destacant: Que si els professionals tenint l’aprenentatge de l’ofici i els materials adients es sobrecarreguen, cal que siguem prudents si ens aventurem a pintar com hem fet tots alguna vegada, que no acabem patint una lesió indesitjable.

La frase novament fou: “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

Aquest proper dilluns MÉS.... no us ho perdeu!!!!

BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/

domingo, 1 de agosto de 2010

EL PASSAT DILLUNS VAM COMENÇAR VIATJANT…..A "LA SEGONA HORA" DE RAC1



El dilluns 26 de juliol, vam començar l’experiment de: “EL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO”. Amb el propòsit de tornar en bona forma de les vacances.

El primer repte que ens vam plantejar va ser quines mesures prendrem si realitzem un viatge i quines consideracions hem de tenir presents alhora de conduir (com ens hem de seure, quins descansos hem de fer i què podem fer mentre descansem...). A més d’explicar breument en què consisteix la síndrome de la classe turista.

La frase va ser: “MÉS VAL PREVENIR, QUE NO HAVER DE PATIR!!!”

Si voleu fer podcast cliqueu aquí: http://itunes.apple.com/podcast/rac1-podcast-la-segona-hora/id292508568

Aquest proper dilluns MÉS no us ho perdeu!!!!

BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/