sábado, 19 de junio de 2010

SEGUIM PARLANT DELS GENOLLS I LES SEVES PREVENCIONS


El dijous passat parlàvem de posicions mantingudes i de que el desgast es veu afavorit per: desalineacions de les extremitats inferiors ( genuvalgo, genuvaro, peus pronats o peus supinats) i pel sobrepès.


En la degeneració influeixen: como diria la meva àvia les "fulles del calendari" és a dir l'edat, l'us que li donem aquests genolls (postures, activitats...) i la tipologia que tenim cadascú.


I sovint la ròtula en pateix les conseqüències, d'aquí que aparegui la famosa "Condropatia Rotuliana". Que fem els fisioterapeutes? Buscar la causa: si hi ha un desequilibri muscular i reequilibrar-lo, saber l'activitat que es fa i com es pot compensar....i sovint també necessitem l'ajut d'un podòleg.


Hem acabat la secció trencant mites, s'hauria de:


- Estirar primer la musculatura escurçada, abans de tonificar l'afeblida

- Adoptar bones postures des de ben petits

- I no agafar-nos com exercici el fet de pujar i baixar escales.


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2971711


domingo, 13 de junio de 2010

COMENCEM A PARLAR DEL MAL DELS GENOLLS



Hem de buscar les causes del mal dels genolls pròpies per l'envelliment i en funció de les característiques físiques de cadascú i de l'activitat duta a terme.


Una degeneració que prové quan carreguem en excés i que es veu afavorida per un sobrepès o per una desalineació de les extremitats inferiors. Aleshores, el genoll s'irrita, s'inflama i cal prevenir perquè no es cronifiqui.


En el cartílag, no hi ha terminacions nervioses. El que està ricament innervat és l'ós de sota el subcondral (el de sota del cartílag), el col·lagen del cartílag es va degenerant i provoca que les càrregues les suporti l'ós subcondral que és el que fa mal. I si es cronifica la progressiva degeneració de l'ós subcondral és el que es coneix amb el nom d'ARTROSIS.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2956990

MAIG I JUNY MESOS DE MOLTA CIÈNCIA.....



El mes de maig, vaig començar el dia 6 al Congrés Nacional d'Artroscòpia celebrat a Granada( com podeu veure a la foto vaig coincidir amb la Presidenta de la Societat de Fisioteràpia),seguidament el dia 15 imparteixo classes a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) dintre del Postgrau d'activitat Física i Esport, viatjo l'endemà a Oviedo per impartir un Curs de 20 hores d'actualització de tractament de Fisioteràpia de l'espatlla a l'Hospital Universitario.





I el que va del mes de juny el dia 4 imparteixo una Jornada d'Exploració i tractament de l'espatlla a la Societat Catalano Balear de Fisioteràpia i aquesta setmana passada també he impartit un Curs d'actualització d'espatlla al Servei d'Atenció Primària a Martorell i ahir 9 hores de classe a la UIC dintre del Postgrau de Regeneració de Parts Toves.


sábado, 5 de junio de 2010

EL COLZE DE TENNISTA I LA SÍNDROME DEL TÚNEL CARPIÀ


Aquest passat dijous amb l'ajut de l'ex-tennista Professional Lorenzo Fargas acabàrem d'aclarir que el colze de tennista no es tracta d'una afecció que pateixin actualment i habitualment els tennistes.


També parlàrem del túnel carpià que és un pas rígid i estret format pels óssos del carp i pel lligament transvers del carp. Per ell transcorren els tendons flexors i el nervi mitjà.


La síndrome del Túnel Carpià es produeix per factors que augmentin la pressió a l’interior del túnel, per exemple moviments repetitius que exposen al nervi a forces de compressió o distensió mantingudes. Hi ha més causes: edema, per fractura, disposició o estructura del mateix....


Per tant hem de procurar evitar treballar amb el canell en posicions mantingudes de màxima flexió i extensió del mateix.


Recordeu que: "Més val Prevenir que no haver de Patir!"


Si voleu veur el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2944870