domingo, 30 de mayo de 2010

ACTIVITAT FÍSICA, OPERACIÓ BIQUINI I DIETA...


Anem a pams, el dimecres passat em van convidar al programa de debat “BANDA AMPLA” que el tema era: “L’operació biquini i les dietes miraculoses”.


Les meves reflexions algunes les vaig poder dir, d’altres aprofito per dir-les ara i són les següents:

- Hauríem d’adquirir uns hàbits saludables des de ben petits i a més combinar-ho d’entrada amb una activitat física, que més endavant es pot acabar convertint en un esport.

- Es va parlar dels abdominals en bon criteri, esmentant que els abdominals convencionals no rebaixen el perímetre abdominal, que no tothom els hauria de realitzar com a tal, ja que sinó es fa un esport o una activitat en que es requereixin aquest gest de flexió anterior de tronc, fora bo realitzar-los de manera hipopressiva. Que es fan en apnea, sense generar pressió sobre les nostres vísceres, bufeta, i que ens ajuda a reprogramar la nostra cintxa abdominal. Un fisioterapeuta format en el tema o un professional especialitzat és la persona indicada per assessorar a la gent, tot valorant el seu to abdominal i en funció de la seva activitat explicar-li com ha de realitzar els abdominals.

- Darrerament hi ha un bum, que li ha agafat a la gent per córrer. Una persona d’uns 40 o 50 anys, sense haver fet massa esport, més ben dit sense tenir una condició física de base, ha de tenir cura si no vol acabar patint-ne les conseqüències.

- Per acabar dir que estem parlant de dietes miraculoses, però això possiblement sigui tractar la conseqüència i s’hauria de mirar la causa perquè estem passats de pes: estrès, problemes genètics, ansietat....etc. Perquè per trobar-la i posar remei als nostres problemes l’abordatge possiblement sigui multidisciplinari: psicològic, mèdic, fisioterapèutic...

La teoria crec que tots la sabem: “Bons hàbits i activitat física” amb l’ajut dels professionals adients que ens calguin.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2932090

martes, 25 de mayo de 2010

EL COLZE DE “TENNISTA”


La inflamació o degeneració (tendinopatia en fase aguda o crònica) dels tendons extensors de l’avantbraç.
La curiositat és que rep el nom de colze de tennista i els professionals no el solen patir, per tant en el cas de l’esport si apareix es degut a que hi ha un problema tècnic o del material.
Gent que manipuli càrregues i que realitzi un treball repetitiu dels braços que alhora exigeixi realitzar força amb les mans, són els que són propensos a patir-lo (peixater, carnisser, mecànic, fuster...)
Es tracta d’utilitzar materials adequats, fer petits descansos, anar variant la posició i realitzar exercicis de tonificació si cal i estiraments.

Ja sabeu: “ Més val PREVENIR, que no haver de PATIR”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2916230

sábado, 15 de mayo de 2010

PERQUÈ ENS FAN MAL LES CERVICALS?


Comencem per dir una cosa molt obvia, perquè el cap ens pesa. Concretament un 9% del nostre pes corporal i si el mantenim en flexió o inclinació perllongada se'ns carrega la musculatura. A més quan fixem la mirada, tensem la musculatura cervical. D'entrada ja podem dir per aquestes raons, que hem d'anar fent petits descansos i adoptar bones posicions.


Cal dir que la musculatura de les espatlles té relació amb la cervical, tal i com es pot veure a la fotografia. Per entendre'ns, al fer moviments repetitius dels braços per sobre les espatlles amb pes, fa que se'n ressentin les cervicals.

També hem ensenyat quina reacció ens té la regió cervical després de patir una fuetada.


Novament cal recordar que: “ Per no patir una possible lesió ens cal fer PREVENCIÓ”


Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2902270

sábado, 8 de mayo de 2010

L'ESPATLLA I LES SEVES LESIONS

A partir d'aquest dijous passat hem començat un nou enfoc a la Secció, el que fem és el següent:
- Agafar regió ( espatlla, colze, genoll...etc)
- Explicar de manera planera, entenedora i breu la patologia que pot presentar
- Esmentar o deixar entreveure les professions o aficions implicades
- Dir la prevenció
- Algunes recomanacions

Hem començat parlant de les espatlles plantejant-nos dues qüestions:

Per què, de vegades, sense fer cap mala postura notem les espatlles carregades? Què fem malament?

Un possible nou lema d'aquest espai pot ser amb el que acabàrem dient:

“Si no ens en volem EMPENEDIR, ens cal PREVENIR”
Si voleu veure el vídeo, cliqueu aquí:


sábado, 1 de mayo de 2010

AVUI HEM ANAT AL QUIOSC!


Aquest passat dijous ha estat el torn per parlar dels quiosquers, que han d'aixecar diàriament feixos de diaris i revistes, a més es tracta d'una professió que matinen molt i solen treballar en un espai reduït on fan molts gestos d'inclinacions i rotacions amb pes que haurien de controlar.

Destacàrem algunes posicions i ferem algunes recomanacions.

Per acabar dient:
Els quiosquers que els toca traginar diaris i matinar,
s'han de cuidar!!! si el dia a dia volen aguantar


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2872451