domingo, 28 de febrero de 2010

HEM ANAT A L'HORT I HEM PARLAT DELS PAGESOS


Els pagesos que cultiven la terra, fan tasques molt diverses: des del llaurat, el sembrat, el regadiu i la collita, Per tant tenen predisposició a patir de l’esquena, en especial la zona lumbar, dels braços i dels genolls.

A més es tracta d’una professió que pateix moltíssim les inclemències del temps: a l’hivern molt fred i a l’estiu molta calor.

Hem parlat de com ajupir-se correctament, de quina és la millor manera d'utilitzar les eines i de collir patates.


Per acabar: "Ells sempre diuen que s’ha de sembrar per recollir, jo els hi diria que si a la llarga volen mirar de no haver de patir els cal prevenir”


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2737072

domingo, 21 de febrero de 2010

TORN PELS VIGILANTS DE SEGURETAT


Poden tenir diferents posicions en funció del lloc on treballen. Ja que és molt diferent estar en una botiga (perfumeria, per exemple) a estar en una fàbrica, o en un edifici d’empresa gran, ... No té res a veure els seus desplaçaments o les hores d’estar drets o asseguts, ...

De tota manera, generalitzant, sol estar estàtic gran part del dia, però en funció de la ubicació assegut o dret. Per tant, es carreguen moltíssim les cames (problemes circulatoris) i l’esquena (zona lumbar).

Vam comentar 3 situacions: estar dret en un accés, estar assegut controlant pantalles i fent la ronda. Després d'analitzar-les i donar-hi diferents solucions i recomanacions, la frase del dia va ser: :“Si es volen assegurar no patir dolors indesitjats, cal que no es quedin parats”


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí:



domingo, 14 de febrero de 2010

UTILITZEM ELS CAMINADORS I LES CROSSES AMB CORRECCIÓ


Arran d’un estudi que vaig llegir realitzat pel Centre de Control de Malalties dels Estats Units i publicat en el Journal of the Americans Geriatrics Society, que emfatitza en el fet que un 40% de les fractures i luxacions en adults grans són provocades pel mal ús de les crosses o els caminadors, vam decidir que el tema de la secció del dijous passat fos aquest parlar de com fer-ne un bon ús dels mateixos.
Destacàrem que quan no podem carregar una cama, quan anem fent els passos amb la bona ens hem de quedar arran de les crosses, mai per davant perquè sinó ens podem desequilibrar. I també que quan només hem de portar una crossa l’hem de portar al costat contrari de la cama afecta, no com el House que la porta al mateix costat afecte i va coix.

La recomanació: "Ens hem de deixar assessorar per un professional per caminar com cal"
Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2706171

domingo, 7 de febrero de 2010

UNA JORNADA INOBLIDABLE!!!!


El passat divendres dia 5 de febrer es va celebrar la VI Jornada de FISIO-COT de l'Hospital de l'Esperit Sant. Van ser un èxit rotund d'assistents més de 250 superant totes les previsions i de nivell dels ponents, tant metges com fisioterapeutes. No voldria desmerèixer les anteriors edicions de les mateixes, però aquestes hi ha hagut un nivell excepcional i es va fer un repàs molt complert de les principals afeccions traumàtiques (espatlla, colze, mà, dits, genoll, pelvis i peu) i dels seus abordatges de fisioteràpia.

Voldria emfatitzar en la unanimitat que hi va haver en tots els traumatòlegs destacant els coneixements de biomecànica dels fisioterapeutes i de la seva professionalitat i qualitat alhora de d'abordar les lesions.

La veritat és que després d'esmerçar molts esforços molta gent perquè sortissin d'allò més bé, un cop realitzades només em resta dir GRÀCIES A TOTS!!! ha estat GENIAL


He rebut forces emails, però vull acabar aquest escrit amb la Felicitació que vaig rebre del Pep Marí el meu psicòleg de capçalera i que ens va fer l'speech inaugural, i que diu així:


"Aquesta no serà una Jornada qualsevol, serà la Jornada que va posar les bases d'una nova manera d'entendre l'aplicació de la Fisioteràpia en estreta col·laboració amb la traumatologia... Fisioterapeutes als quiròfans i traumatòlegs als box..."



lunes, 1 de febrero de 2010

AQUESTA SETMANA HEM FET TRASLLAT....



Quan fem un canvi de casa, una mudança o un canvi de mobles, el que hauríem de tenir molt clar és que ens hem d'organitzar bé per traslladar els pesos, com els hem d'empényer i quines són les millors posicions per fer-ho.




Aquest dijous passat vam repassar com moure un moble i com aixecar una caixa del terra sense malmetre'ns la nostra columna. A més de repassar el màxim pes a portar dins les caixes, així com poder esmentar algunes recomanacions. És molt millor empentar que haver d'estirar i pensar amb una cama davant i l'altre cama darrera, en direcció al moviment.




La frase final va ser: "Estiraments, pauses, traginyols d’aigua i proteccions, per els professionals de les mudances són bones solucions”




Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2613059