miércoles, 30 de diciembre de 2009

HEM ACABAT L'ANY DESPATXANT....


La darrera secció de l’any la varem dedicar a parlar dels dependents que aquests dies treballen moltes hores i molts d’ells ho fan drets. Durant aquestes dates hi ha un “plus” de venda, “plus” d’estrès que es tradueix amb un augment de tensió muscular, que genera contractures, sobrecàrregues....atenen molta gent en pocs minuts.
Comentàrem les solucions alhora d’estar molta estona drets, com embolicar i com treballar millor.


Vam Acabar dient: “Es diu que qui no té memòria ha de tenir cames”... Jo als dependents/tes els hi diria que “si volen protegir la seva columna cal que facin servir les cames”


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2100659

domingo, 13 de diciembre de 2009

COM GAUDIR MÉS D’UN DIA D’ESQUÍ


Aquest passat cap de setmana van obrir les estacions catalanes amb diferents gruixos de neu, hi hem aprofitat per parlar de com ens hem de preparar per no lesionar-nos i gaudir al màxim d’aquesta afició.
L’esquí és un esport força exigent que ens fa treballar braços, cames, girs de cintura i moviments amb el cap. Per aquest motiu, és molt important abans de l’activitat ESCALFAR, al finalitzar l’activitat ESTIRAR i, abans, durant i després HIDRATAR-SE.
També requereix una bona preparació física prèvia. Per tant, si volem afrontar la temporada d’esquí amb condicions, podríem anar fent una mica de preparació física. Com per exemple: baixar una o dues parades abans de la que toca anant amb metro, fent una activitat cardiosaludable (caminar, anar amb bici), treballant fent alguns exercicis de treball de força en posicions isomètriques, unes 8 setmanes abans.
Explicàrem com escalfar i com estirar els grups musculars més implicats en aquest esport.

I vam acabar dient:

"Els que van a esquiar, sinó no es volen lesionar, els hi cal escalfar, hidratar i estirar!!!!!"

jueves, 3 de diciembre de 2009

ABANS DE LES FESTES NADALENQUES, HEM PARLAT DELS CUINERS PER ANAR FENT BOCA


Es tracta d’un ofici que s’estan moltes estones drets i que sovint l’alçada dels taulells on treballen són baixos. A més alhora d’emplatar arrodoneixen molt la zona dorsal, que apart d’anar-los deformant els hi pot passar factura també a nivell de les espatlles.
Els hi toca trastejar amb forces objectes pesats: olles, paelles, aliments....
Hem analitzat aquestes situacions i els hi hem donat algunes solucions, així com algun exercici compensatori.
I per concloure la següent frase:

“Donar alegria a l’estómac, no ha d’implicar fer patir la Santa Espina”

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1717859

miércoles, 2 de diciembre de 2009

EL DIJOUS PASSAT VAM ANAR A PESCAR, i EL DISSABTE VAIG ANAR A FER CIÈNCIA A L'ESTRANGER


Ara esta tot més mecanitzat, però abans gran part de la feina era més manual. El més dur era classificar peix, arreglar xarxes...

Parlàrem de com haurien de portar els pesos, quina hauria de ser la posició de triar el peix i posa-lo a la nevera.

Per acabar vam dir que: "Si no volen pescar una contractura, haurien d'adoptar una bona postura"

El passat dissabte vaig ser ponent a DAX (França), al III Congrés de la Societat Francesa d'espatlla i alhora moderador d'una taula. Ha estat el colofó a un any ple d'esdeveniments d'allò més importants i emocionants. Una bona carregada de piles i d'intercanvi de coneixements amb excel·lents professionals, per acabar el 2009.